Vraag

Remote Desktop Experiabox V10. Point Forwarding meerdere PC's.

  • 22 March 2018
  • 3 reacties
  • 1795 keer bekeken

Beste mensen,

Stel ik heb 2 PC's aangesloten op de Experiabox V10.
Beide PC wil ik kunnen benaderen middels Remote Desktop
Elke PC middels eigen poort
Beide PC hebben een statisch IP adres
Slechts één PC kan ik benaderen middels Point-forwarding en dan te kiezen voor Microsoft Remote Desktop. Deze heeft (standaard) poort 3389
Stel dat ik de 2e PC wil benaderen middels poort 3390. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Ik heb reeds een applicatie aangemaakt aangemaakt met 3390. Als ik het IP adres van de betreffende PC koppel aan die app, dan werk het niet.

Wie kan mij helpen? Met de Experiabox V8 was dit een makkie. Wellicht doe ik iets niet goed.

MvG
FLXTNDR

3 reacties

Reputatie 5
Badge +5
Goedemorgen, welkom op het Zakelijk KPN Forum.

Onze modems worden geconfigureerd opgeleverd. Zodat de diensten die u bij KPN afneemt functioneren.

Het aanpassen van deze configuratie naar uw eigen wensen, zoals bijvoorbeeld het openen van poorten, wordt niet vanuit KPN ondersteund.

Gelukkig hebben we op het Forum ook een aantal Superusers. Wellicht kan @SjorsK u verder op weg helpen.
Reputatie 7
Badge +6
Ik heb even een filmpje gemaakt waarin uitgelegd wordt hoe je port forwarding moet instellen. In jouw geval moet je de instructies 2x volgen 🙂Let op: er staat een fout in de bovenstaande toturial. Zie hieronder de uitleg van WJB van het consumentenforum

De port-forwarding in die tutorial zorgt er voor dat er 1002 poorten geforward worden en dat lijkt me niet de bedoeling.
Met behulp van de onderstaande application is een port-forwarding op te zetten die er voor zorgt dat vanaf Internet de webserver (TCP poort 80) van een Foscam camera te benaderen is op TCP poort 7081.Start- en eind poort zijn de poorten die op Internet gebruikt worden terwijl de start- en eind mapping poort de corresponderende poorten zijn die door het te benaderen apparaat gebruikt worden om de service beschikbaar te stellen.


De juiste poort voor port forwarding is trouwens 3389.
Reputatie 7
Badge +6
Ik moet mijn excuses aanbieden, in de bovenstaande post staat een fout vermeld. Ik heb de post aangepast met een citaat vanuit het consumentenforum van WJB om het te corrigeren, binnenkort zal ik de toturial wijzigen om de fout te corrigeren.

Reageer