Vraag

slecht internet frankrijk

  • 12 August 2022
  • 11 reacties
  • 428 keer bekeken

Wij zijn  momenteel met het gezin in Fréjus (frankrijk) we hebben allemaal  ontzettend traag internet ondanks 4 strepen en 4G, ik heb alle stappen al doorlopen (alle 4 KPN)

-roaming aan

-telefoon opnieuw opgestart 

-APN staat op internet 

-handmatig andere provider geprobeerd 

maar hij blijft ontzettend traag.

mijn buurman heeft Vodafone en heeft nergens last van .

Is dit het of kan ik nog iets anders proberen ???

 


11 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @Jurgen van hest,

Welkom op het Zakelijk KPN Forum! 
Ik kan me goed voorstellen dat het vraagtekens oproept als je goed bereik en 4G hebt, maar het mobiele internet toch traag is. Zo te zien heb je ook al veel geprobeerd om een betere verbinding te krijgen. Zoals je wellicht weet maak je in het buitenland gebruik van lokale netwerken en hebben wij daar vanuit KPN dus eigenlijk geen invloed op. Het is daarnaast wel opvallend dat dit alleen met KPN abonnementen het geval lijkt. Als ik het goed begrijp ben je dus ook met hetzelfde netwerk verbonden geweest als de buurman (met het Vodafone) abonnement en ook dan merk je verschil in snelheid, toch? 

Dag Rick,

klopt helemaal, mijn buurman heeft een normale snelheid met internet . Bij mij is zelfs spotify al teveel gevraagd !!! 
mij heb kpn aan de telefoon gehad en die zeggen dat het aan mijn telefoon ligt (iPhone 11 ) terwijl dit bij Apple totaal niet bekend is !!

dus het wordt een beetje kastje-hoek verhaal !! Ik leg me erbij neer en zeg straks in Nederland 2 van de 4 abonnementen op en pak voor die 2 een andere provider ! 

Reputatie 7
Badge +6

Hey Jurgen, 

Wat voor snelheid haalt je buurman? En wat voor snelheid haal jij? 

Daarnaast ben ik blij dat je me wijst op de problemen van traag internet in combinatie met de iPhone 11. We krijgen namelijk sinds afgelopen week veel meldingen over dit issue. Hier loopt een groot onderzoek voor om te achterhalen waar het precies in zit en hoe dit op te lossen. Het is hierbij ook nog niet helemaal duidelijk of de oorzaak in het netwerk of in het toestel gezocht moet worden. Gebruiken jullie allemaal een iPhone 11? En wat voor toestel gebruikt de buurman?

Hoi Rick,

mijn vrouw en ik hebben alle 2 een iPhone 11 (onbeperkt)

mijn kids hebben alle 2 een iPhone 10 (5gb) en wij hebben data gedeeld met de kids. Ook de kids ondervinden hetzelfde als wij!!!

de buurman heeft een iPhone 13 (Vodafone ) 

bij hem zie je bijna geen vertraging op internet , bij mij duurt whatsapp gewoonlijk 3 min voordat hij hem opend.. 

snelheden weet ik zo niet hoe je die kunt meten ?!?!

dus het gaat niet alleen om de iPhone 11 , ook met de iPhone 10 

icm kpn is het drama 

als ik nu zeker wist dat aan mijn telefoon lag ga ik hier nu nog een iPhone 13 halen !!!!!!! Als ik mijn laptop gebruik koppel ik hem normaal aan mijn telefoon , nu moet ik naar de Mac ( of een plek met gratis WiFi om mijn werk te kunnen doen !!!!!!! 

Hoi Rick,

ik heb de snelheid getest met de Speedtest app op mijn telefoon , ik zit nu op 1.69 mbps download en 8.17 mbps upload.. s’avonds is het meestal nog slechter. Zal het vandaag bijhouden 

buurman is er vanavond pas weer

 

 

Hoi Rick,

zoals je ziet is het drama , buurman zit op 40 download en 45 upload 

gr jurgen 

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen Jurgen, 

Bedankt voor het checken van de snelheid! 
Het is bij jou inderdaad wel heel erg traag. Ik ga uitzoeken of er nog iets anders (dan jij al gedaan hebt) mogelijk is. 
Wil je mij een privébericht sturen met de telefoonnummers die hier last van hebben? En wil je daar ook gelijk de klantnummers bij vermelden? Spelen de problemen trouwens alleen bij Fréjus? 

Reputatie 7
Badge +6

Bedankt voor het privé bericht Jurgen! 
Ik ben het systeem in gedoken en ik zie dat je van het weekend telefonisch contact hebt gehad met een collega. Hij heeft toen een netwerkklacht bij de specialisten ingediend. Dat was ik eigenlijk ook van plan, maar is dus niet meer nodig. 

Naar aanleiding van de netwerkklacht zijn er nog geen nieuwe updates bekend mbt de oorzaak of de oplossing. 

Bedankt voor je hulp Rick,

ik weet wat ik ga doen als ik terug in Nederland ben .

 

gr jurgen 

Reputatie 7
Badge +6

Graag gedaan Jurgen! 
Als ik nog iets anders voor je kan doen of als je nog andere vragen hebt hoor ik het graag. 

En geniet nog even in Frankrijk!

Reageer