Vraag

SMTP server

  • 27 February 2015
  • 8 reacties
  • 2382 keer bekeken

Probleem is dat ik vanuit een industrieel modem geen mail kan verzenden via de SMTP-servers van KPN, gebruik makend van een KPN SIM-kaart en verbonden met het KPN netwerk.

Ik heb al een hele conversatie met Cindy_ gehad, maar kan daar ineens niets meer aan toevoegen.

Op verzoek van Cindy_ heb ik een aantal mogelijkheden uitgeprobeerd en daarbij screenshots gemaakt van de instellingen en de foutmelding erbij gezet. Ik heb ook een voorbeeld bijgevoegd waar ik de SMTP-server van UPC gebruik en waar het wel werkt.

8 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Beste andrevanthof,

Het Zakelijke Forum is verhuist, maar zo te zien heeft u ons nieuwe forum kunnen vinden! :D

Ik heb collega Cindy gisteren toevallig nog even gesproken hierover. Onze ondersteuning voor e-mailcliënts is beperkt maar we proberen u uiteraard wel te helpen.

Bedankt voor het opstellen van het document dit geeft wat meer inzicht in de problematiek.

Het valt mij op dat een Gmail account wordt gebruikt voor het versturen van de e-mails, is er ook een bepaalde reden waarom u de uitgaande mailserver van Gmail niet gebruikt?

Heeft u de mogelijkheid om met een ander apparaat op het netwerk de uitgaande mailserver te testen? Wellicht zou u kunnen toelichten wat voor industrieel modem u in gebruik heeft en wat precies de doeleinden van deze zijn?
Klopt Tim, maar het is niet makkelijk om er te komen.

Om één of andere reden verzand ik telkens op het andere forum...

De reden waarom ik de SMTP server van gmail niet gebruik is dat die SSL vereist en het modem dat niet kan.

UPC kan het zonder SSL, maar vereist accountverificatie. Daarvoor moet ik dus mijn privé account gebruiken en dat wil ik niet blijven doen.

Nee, ik heb geen andere mogelijkheid behalve een ander exemplaar van hetzelfde modem.

Het gaat om een Westermo MRD-350.

Zoals ik Cindy ook al gezegd heb, ligt het niet aan het modem. Immers met UPC werkt het wel....

Ik heb begrepen dat er een probleem zou zijn om de SMTP-server van KPN te gebruiken via het mobiele netwerk... Maar dat is maar iets dat ik van horen zeggen heb.

Ik ben een paar dagen weg, dus neem je tijd en zoek het op je gemak uit. Ik hoor het wel 😉
Reputatie 7
Badge +11
Hallo andrevanthof,

Is het wel mogelijk om de beveiligingstype aan te passen?

Zou je het nog eens willen proberen met onderstaande instellingen?

  • Bij SMTP-server, voer smtp.kpnmail.nl in.
  • Bij Beveiligingstype, kies TLS.
  • Bij Poort, voer 587 in.
Beste Tim,

Ik kan geen TLS instellen. Die optie is er niet (zie eerder meegezonden screenshots)
Reputatie 7
Badge +11
Hallo Andre,

Dat maakt het dan wel even lastig, dit zijn namelijk de instellingen die op het mobiel netwerk behoren te werken. Dit heb ik zojuist nog getest. Zou u het anders nog willen proberen zonder TLS instelling? Ik ben bang dat er anders vanuit KPN geen uitgaande mailserver aangeboden kan worden.
Ik krijg nu deze melding als ik authenticatie af zet:
msmtp: host=smtp.kpnmail.nl tls=off auth=off from=bsr.zuidwal@gmail.com recipients=bSR.imtech@gmail.com smtpstatus=550 smtpmsg='550 5.7.1 Unable to relay for bSR.imtech@gmail.com' errormsg='recipient address bSR.imtech@gmail.com not accepted by the server' exitcode=EX_DATAERR

en deze als ik authenticatie aan zet:
msmtp: host=smtp.kpnmail.nl tls=off auth=on user=bsr.zuidwal@gmail.com from=bsr.zuidwal@gmail.com recipients=bSR.imtech@gmail.com errormsg='the server does not support authentication' exitcode=EX_UNAVAILABLE

De laatste foutmelding suggereert dat de SMTP-server zou moeten werken zonder authenticatie, maar dan wordt het e-mailadres niet geaccepteerd.
Ook het feit dat er een SMTP-status wordt geretourneerd in het eerste geval, suggereert dat authenticatie uit moet staan. Het maakt overigens niet uit of ik poort 25 gebruik of poort 587, de melding is hetzelfde.

Vraag blijft waarom het e-mailadres niet geaccepteerd wordt...
Moet dat per se een KPN account zijn? Zo ja, hoe kom ik daar dan aan?
Sorry overigens voor het gebrek aan opmaak, maar op een of andere manier wil dit forum alles achter elkaar plakken.

André
Reputatie 7
Badge +11
Hallo Andre,

De SMTP server werkt enkel zonder authenticatie. Vermoedelijk werkt het niet doordat er geen beveiligingstype ingesteld kan worden. Helaas kom ik daarmee tot de conclusie dat ik u niet verder weet te helpen. Ik kan mij geen enkele suggestie meer bedenken. Hopelijk zijn er eventueel andere gebruikers die meelezen en advies hebben?

Reageer