Vraag

Softphone koppelen aan KPN één

  • 14 January 2022
  • 5 reacties
  • 487 keer bekeken

Wij willen graag een softphone koppelen aan de VoIP-centrale van KPN één. We hebben een gebruiker beschikbaar maar nergens kan ik vinden hoe we de SIP-server kunnen bereiken van KPN één.

Waar kan ik hier documentatie van vinden? Wel heb ik geprobeerd te verbinden met sbc.kpn1.hipcore.net echter weet ik niet zeker of dit de juiste SIP-server is. Het lukt mij in ieder geval niet hier op te registreren met een VoIP-gebruiker.

Wie kan mij helpen?


5 reacties

Reputatie 5
Badge +5

Goedemiddag @clockassist, welkom op het Zakelijk KPN Forum.

Welk type Softphone gaat het over? En heb je die via de servicedesk gekregen of zelf aangeschaft?

Zet ook gelijk even je KPN EEN klantnummer in je forumprofiel dan kan je account erbij zoeken.

Hi Mark,

 

Wij ontwikkelen de SoftPhone zelf en koppelen op SIP-niveau, vergelijkbaar met MicroSIP. We bouwen deze software voor een klant, ik zal hun klantnummer in mijn forumprofiel toevoegen.

 

Mvg,

Tom

Reputatie 5
Badge +5

Goedemiddag,

 

Mijn collega's adviseren om dit via Webex te doen. De basis variant hiervan zit standaard bij elke kantoorlicentie. 

Meer info vind je hier:

Webex via KPN

Webex instellen en gebruiken

 

Een alternatief is het gebruik van een generic SIP, al wordt dit afgeraden aangezien je dan alleen kunt bellen, maar de overige functionaliteiten kwijtraakt.

Hi Mark,

 

Bedankt! Als ik die generic SIP wil gebruiken, wat zijn daarvan de gegevens? Welk server-adres kan ik daarvoor gebruiken en username is daarvoor bedoeld?

 

Mvg,

Tom

Reputatie 5
Badge +5

@clockassist als je gebruik wil maken van generic SIP dan heb je ook een kantoorprofiel nodig. Daarin kunnen dan de gegevens van het generic SIP profiel worden ingesteld. Dit wordt gedaan in samenspraak met de specialisten van KPN EEN. 

Reageer