Super trage internetverbinding tot 3 Mbit/s

  • 12 September 2017
  • 14 reacties
  • 857 keer bekeken

Wij hebben een middeleeuwse internetverbinding tot max 3 Mbit/s. Dit is niet meer werkbaar.
Nu zal vanaf volgend jaar ook nog eens ISDN komen te vervallen waardoor onze telefonie ook via deze trage lijn zou moeten gaan lopen.
Wat voor oplossingen kunnen hiervoor worden aangedragen, behalve het zelf aanleggen van een dure glasvezelkabel?

14 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Hallo @D. Beukhof, welkom op het Zakelijk KPN Forum! 😀

Ik snap uw positie, met een trage verbinding is internet maar beperkt te gebruiken. KPN is hard bezig om overal in Nederland zijn netwerk te verbeteren. Het lukt niet om dit overal en op korte termijn te realiseren. Graag kijk ik voor u wat de mogelijkheden zijn en of er binnenkort een upgrade komt bij u in de buurt. Daarvoor ontvang ik graag een privébericht met uw adresgegevens, u kunt ook het klantnummer veld invullen op uw forum profiel. Ik zie graag uw reactie!
Adresgegevens in een privébericht doorgegeven. Hoor graag wanneer KPN gaat upgraden, want dit is niet meer werkbaar.
Reputatie 7
Badge +11
Beste @D. Beukhof, sorry voor het wachten op mijn reactie. Ik heb wat vragen uitgezet en helemaal vergeten om u daarvan op de hoogte te brengen.

Het viel mij op dat u op een industrietrein zit en de infrastructuur achter loopt. Vervolgens ben ik op alle manieren gaan uitzoeken of er plannen zijn om het netwerk te upgraden. Helaas ben ik tot de conclusie gekomen dat hier voorlopig niet aan gewerkt wordt.

Een mogelijkheid voor u is eventueel om Alles-in-Ă©Ă©n van KPN te nemen waarbij u gratis gebruik kunt maken van 4G buitengebied gezien uw lage snelheid. Met 4G kan u een hoge internet snelheid halen en heeft bovendien geen datalimiet. Is dat een idee? Ik informeer u graag verder!
Beste Tim,
Bedankt voor je reactie.
Het klopt inderdaad dat wij op een industrieterrein zitten. We zijn teleurgesteld dat er op dit terrein geen verbetering komt van de infrastructuur. Er zijn zo’n 50 bedrijven gevestigd die hier erg blij mee zouden zijn. Zo ook wij, want het is al lang niet meer werkbaar.
Kun je ons uitleggen wat KPN 4G Buitengebied precies inhoudt? Moet er fysiek nog wat worden vervangen c.q. aangekocht? Ik hoor dat het ook nog niet erg stabiel is. Klopt dit?
Reputatie 7
Badge +11
Beste @D. Beukhof, er kan een haalbaarheid onderzoek worden gedaan om te kijken of het uit kan om de infrastructuur te verbeteren. Mijn advies is echter om uw pijlen ook te richten op een andere oplossing of een tijdelijke alternatief zoals 4G Buitengebied.

Aangezien het signaal van het mobiele netwerk komt, betreft het geen constante verbinding en zal de snelheid een beetje schommelen. Als het 4G modem op een goede plek staat, moet dit redelijk meevallen. Op de website van KPN staat meer informatie over 4G Buitengebied.

Voor de 4G verbinding ontvangt u een 4G modem in bruikleen. Het is mogelijk om daar nog weer een externe 4G antenne op aan te sluiten als het bereik tegen valt. Ik verneem het graag als ik u van meer informatie kan voorzien.
Beste Tim,
Misschien is het goed om even telefonisch te overleggen hierover. Zou je mij even willen bellen?
Ik neem aan dat je het nummer al hebt?
Reputatie 7
Badge +11
Dat is uiteraard prima! Wilt u mij voor de zekerheid een privébericht sturen met uw telefoonnummer?
Ik wil graag voorstellen dat ik maandag of dinsdag in de middag contact met u op neem?
Reputatie 4
Badge +1
Misschien een beetje laat, maar als ze ISDN hadden, is de lijn dus Annex B, als je dan naar Annex A gaat zou je al heel veel snelheidswinst maken en zou VOIP geen probleem moeten zijn, zeker als je de router goed instelt, zou dan geen experiabox doen maar een Draytek Vigor 130 die bridged de DSL en daar achter een zwaardere router zoals een Ubiquiti Edgerouter of een Mikrotik router, dan goede QOS instellen en je zou er prima mee moeten kunnen werken
Reputatie 7
Badge +11
Goed meegedacht @jaapjolman! De verbinding van @D. Beukhof is al over op Annex A, daar lijken we geen winst uit te halen. Het gebruik maken van een router/modem met goede QOS services is goede tip voor VoIP gebruik en mogelijk iets voor @D. Beukhof om rekening mee te houden.
Beste Tim en @jaapjolman,
Bedankt voor jullie input! Het klopt dat we nu een Experia Box hebben en daarachter zit nu voor VOIP een FritzBox Fon Wlan 7360 V2. Geen idee of deze FritzBox wel een goede router is?

@Tim We hebben deze week bericht ontvangen dat KPN ons bedrijventerrein eindelijk gaat upgraden dmv het plaatsen van een kast met VDSL. Kunnen we jou hiervoor bedanken? We zijn hier erg blij mee want dit zal een grote verbetering zijn.
Reputatie 4
Badge +1
Hopelijk wordt het daar beter van @D. Beukhof
Reputatie 7
Badge +11
Wauw wat een super goed nieuws @D. Beukhof!

Heel eerlijk heb ik hier niets mee te maken gehad. KPN is op het moment bezig om diverse bedrijventerreinen van upgrades te voorzien. De upgrade was op het moment toen ik ging kijken nog niet eens bekend. 😊

Over het algemeen zijn de routers van FritzBox trouwens prima! Straks met VDSL komt het helemaal goed verwacht ik.

Planning Feb. 2018
Snelheid 100 Mbit/s (Bonded Koper/VDSL)
Beste Tim,
Jij gaf eerder aan dat wij in aanmerking zouden komen voor korting of teruggaaf op de berekende kosten voor onze trage verbinding.

Weet je hier al wat meer van?
Reputatie 7
Badge +11
Hi @D. Beukhof, voor het huidige (oude) type abonnement dat je nu hebt is daar geen mogelijkheid voor. Een optie is om over te stappen naar KPN Kleinzakelijk waarbij een korting van 5 euro per maand wordt gegeven als de snelheid onder een bepaalde grens ligt. Daar zou je in aanmerking voor komen. Deze korting gaat van kracht bij de ingangsdatum van het nieuwe abonnement.
Een KPN Kleinzakelijk abonnement is niet voor elke ondernemer aantrekkelijk, zo zijn er bijvoorbeeld geen vaste IP-adressen mogelijk en kan er ook geen "line-sharing" worden gebruikt in combinatie met een analoge telefoonlijn. Als je hier meer informatie over wilt denk ik graag met je mee.

Reageer