Vraag

Telefoontoestellen geschikt voor VoIP

  • 14 November 2017
  • 2 reacties
  • 1273 keer bekeken

Heb vandaag gekozen voor kleinzakelijk internet met 2 vaste lijnen. Er is mij verteld dat ik analoge toestellen of ip toestellen kan gaan gebruiken, maar niet de gigaset(dekt) telefoon die ik nu heb. Ik wel graag een toestel aansluiten waarmee ik “draadloos” kan bellen. Kan iemand mij uitleggen waarom ik mijn huidige telefoon(gigaset AL145) niet kan gebruiken en waar ik op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe telefoon ?

2 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Goedemorgen @Boefvie,

Welkom op het Zakelijk KPN Forum! 😁
Wat leuk om te lezen dat u over gaat naar het KPN Kleinzakelijk pakket. Dan heeft u alvast maar een alternatief als straks de ISDN aansluitingen verdwijnen. Het bellen in het Kleinzakelijk pakket gaat via het internet. Echter is er bij dit pakket sprake van 2 aparte telefoonkanalen en wordt er niet gewerkt met een online telefooncentrale. Dit betekent dat u op dit pakket analoge toestellen dient te gebruiken. Ik heb naar de Gigaset AL145 gekeken en dit is een analoog DECT toestel. Deze kunt u zonder problemen op het Kleinzakelijk pakket gebruiken.

Voor uw informatie, er zijn gigaset toestellen die ook een ISDN centrale functionaliteit hebben. Deze kunnen niet op dit pakket gebruikt worden. Dat is bij deze toestellen echter niet aan de orde. Kan ik u wellicht nog met andere zaken helpen?
Dag Rick,
Bedankt voor je heldere uitleg. Voorlopig weet ik voldoende.
M.vr.gr.
Anja (boefvie)

Reageer