Vraag

UDP Flood

  • 21 December 2015
  • 1 reactie
  • 300 keer bekeken

Ik heb een Arcadyan VGV7519KW router! Deze geeft een foutieve UDP Flood melding wanneer er vanuit mijn interne netwerk gebruik word gemaakt van Youtube om filmpjes te kijken.......

Wat kan ik hier tegen doen?

De melding ziet er als volgt uit in de modem log:

**UDP Flood to Host** 192.168.*.*, 22845->> 62.72.193.79, 11672 (from PPPoE1 Outbound)

1 reactie

Reputatie 7
Badge +11
Hallo marcelk,

Graag help ik u met het uitzoeken van de betekenis van deze meldingen.

Ervaart u ook problemen met uw verbinding? Of is uw vraag meer uit voorzorg?

UDP wordt veel gebruikt bij toepassingen waar het snel overdragen van de gegevens en een korte reactietijd zeer belangrijk is, en het minder erg is dat er gegevens verloren kunnen gaan. Een goed voorbeeld van zo'n applicatie is BitTorrent. Daarbij kunnen er erg veel connecties tegelijk opengezet worden. In deze applicaties is het vaak mogelijk om een maximum in te stellen. Hoe meer connecties er tegelijkertijd lopen, hoe groter de belasting is voor een router.

Als u geen hinder ervaart zou ik deze log negeren. Dit houdt in dat een paar pakketjes van de miljoenen verloren gaan, dat is met een torrent(achtige) infrastructuur geen enkel probleem.

Zelf ben ik niet heel erg bekend met de techniek achter Youtube filmpjes. Maar ik kan mij goed voorstellen dat deze ook het protocol gebruikt om snel data te transporteren. Minimaal pakketverlies zou daarbij geen probleem mogen geven.

Reageer