KleinZakelijk

Update voorziet Experiabox V10a van Mesh software (OWL)

  • 26 July 2021
  • 0 reacties
  • 1243 keer bekeken
Update voorziet Experiabox V10a van Mesh software (OWL)
Reputatie 5
Badge +5

KPN komt met nieuwe firmware voor de Experia Box V10a. Hiermee wordt de V10a voorzien van de Wifi Mesh software met Optimised Wireless Lan (OWL). :owl:

  

Wat doet deze firmware update?

De nieuwe software voorziet de Experia Box V10a van OWL. OWL is de Wifi Mesh software die ook wordt gebruikt in onze SuperWifi punten en Experia Wifi’s. Eenmaal voorzien van de nieuwe software wordt de Experia Box V10a onderdeel van hetzelfde Mesh-netwerk. Momenteel is het zo dat één van de SuperWifi punten of Experia Wifi’s direct naast de Experia Box moet worden geplaatst. Na de firmware update is dit niet meer nodig.

De Experiabox wordt na de update eigenlijk zelf ook een SuperWifi-punt. Daardoor het is niet meer nodig om één SuperWifi-punt of Experia Wifi direct naast het modem te plaatsen.

Tip: Het SuperWifi-punt of de Experia Wifi die naast de modem staat kunt u verplaatsen naar een nieuwe plek waar de wifidekking nog beperkt is!

Wat merkt u ervan?

De nieuwe firmware trekt de wifi gegevens van de Experia Box en de SuperWifi-punten gelijk. Hierbij worden de gegevens uit de SuperWifi-punten (of Experia Wifi’s ) aangehouden. Wanneer u na de upgrade de Wifi-gegevens wijzigt in het modem, dan worden de nieuwe gegevens ook naar de SuperWifi-punten of Experia Wifi’s gekopieerd. De Experia Box en uw Wifi-versterkers vormen gezamenlijk één Wifi-netwerk.


De netwerknaam en het gastnetwerk

Ook wanneer u het wifi-netwerk van de Experia Box bewust een andere wifi-naam hebt gegeven dan de SuperWifi-punten (of Experia Wifi’s), wordt dit door de upgrade aangepast en gewijzigd in de wifi-naam (SSID) van uw SuperWifi-punten of Experia Wifi’s. In de nieuwe software van het modem is er niet meer de mogelijkheid om dit te wijzigen!
 

Wenst u toch 2 aparte Wifi-netwerken, dan kunt u hiervoor het gastnetwerk gebruiken. Het gastnetwerk geeft gebruikers alleen internet toegang, maar geen toegang tot uw lokale netwerk.

 

Wanneer?

De uitrol loopt van 12 juli t/m 20 augustus. In eerste instantie ontvangen alleen klanten met een V10a, maar zonder Super Wifi, de update. Later volgt ook de rest. Het is niet exact aan te geven wanneer u aan de beurt bent, maar van te voren ontvangt u van ons een sms hierover. 

Meer weten? Lees hier Alles over jouw modemupdate of laat een reactie achter onder dit topic.

 

Interessant voor u:


0 reacties

Geen reactie

Reageer