Vraag

vast internet

  • 13 June 2015
  • 4 reacties
  • 450 keer bekeken

Badge
ik heb een bedrijf in het buitengebied van lage vuursche en loop al tijden aan tegen het slechte internet (oa van KPN). Een paar jaar geleden heb ik een satelietverbinding aangeschaft maar dat geeft in veel toepassingen een slechte performance venwege de vertraging in de verbinding.

Aanleg van glasvezel is recentelijk op niets uitgelopen vanwege de hoge kosten en het niet willen / kunnen meewerken van landeigenaren en staatsbosbeheer.

Wat zijn nu nog serieuze mogelijkheden om snel internet 50 mb/s up en down te krijgen ?

is 4G hieral geschikt voor of een radioverbinding ?

4 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Beste Mark,

Ik heb de mogelijkheden voor uw adres bekeken. Middels ADSL / VDSL kan een snelheid van ongeveer 8 á 9 Mbit worden geleverd. Er is helaas nog niet bekend wanneer het netwerk bij u in de regio zal verbeteren. Persoonlijk verwacht ik geen verandering op korte termijn. Ik leg u graag uit waarom.

De telefoonlijnen voor uw adres die lopen rechtstreeks naar de Hoofdverdeler (centrale), er is geen Kabelverdeler aanwezig op het traject (ook wel bekend als wijkverdeler of straatverdeler). De meeste upgrades worden namelijk uitgevoerd tot aan de Kabelverdeler, vanuit de Hoofdverdeler wordt dan een glasvezel aangelegd naar de Kabelverdeler. Op deze manier "verplaatsen" we eigenlijk de centrale en wordt de afstand van de koper kabel behoorlijk verkort. Helaas is deze mogelijkheid voor u dus niet aanwezig. Er moet nieuwe techniek ontwikkeld worden of iets aan de infrastructuur veranderen om meer snelheid te kunnen leveren (zoals letterlijk het plaatsen van een nieuwe Hoodverdeler met Glasvezel invoer). U kunt wellicht begrijpen dat dit niet snel voor "enkele" aansluitingen wordt gedaan.

Om terug te komen op uw vraag. Het is zeker mogelijk om gebruik te maken van 4G techniek. Het probleem is op het moment alleen wel dat er nog geen volledig "Onbeperkt" data bundels bestaan. De grootste bundel die voor zowel particulieren als voor zakelijk aangeboden wordt is 20GB. Wanneer de databundel op is blijft u nog wel verbinding behouden met een lage snelheid.

De dekking zou redelijk tot goed moeten zijn. U kunt hiervoor op deze pagina kijken:

http://www.coveragechecker.nl/

Als er vragen zijn verneem ik deze graag.
Badge
Beste Tim,

Dank je wel voor je antwoord. Ik heb contact gehad met de technische dienst van KPN en gebruik van 4G wordt afgeraden vanwege de onbetrouwbaarheid in de dekking ter plaatse. We ziten hier midden in de bossen en 4G comes and goes......
Reputatie 7
Badge +11
Beste Mark,

In de praktijk is een 4G verbinding niet altijd betrouwbaar, dat klopt. Ik weet dat u verder weinig aan mijn antwoord heeft, dit is echter wel puur hoe de zaken ervoor staan.

Als er vragen zijn of wanneer ik iets voor u kan uitzoeken dan hoor ik het graag.
Reputatie 7
Badge +11
Beste Mark,

Ik wil u graag op de hoogte brengen van het volgende. Nou weet ik dat 4G voor u mogelijk niet de ideale oplossing is maar u zou het eens kunnen proberen.

KPN heeft aangekondigd 4G "vast" internet voor buitengebieden te leveren. Het komt nog niet met onbeperkt data maar het is een stap de juiste richting op! :D

http://www.kpn.com/buitengebied

Internet Buitengebied

Snel internet thuis met 4G van KPNDé oplossing voor het buitengebied bij minder dan 6 Mbit/s internetsnelheid via ADSL.

Om de kwaliteit van ons 4G-netwerk te borgen, is Internet Buitengebied voorlopig alléén beschikbaar voor adressen:

  • Met minder dan 6 Mbit/s internetsnelheid via ADSL en geen geplande snelheidsverhoging in komende 6 maanden
  • Buiten stads- of dorpskernen
  • Met voldoende capaciteit op het 4G-netwerk

Hoe werkt Internet Buitengebied?Je kunt kiezen uit 2 abonnementen:

  • 10 GB voor € 40,-
  • 50 GB voor € 50,-

Het 4G-modem koop je erbij en is meteen van jou. Installeren is eenvoudig. Lukt het niet dan komt onze monteur bij je langs.

Het verbruik en de facturen kun je in MijnKPN of de MijnKPN app terugvinden. Kies bij het inloggen voor 'Mobiel'.

Internet Buitengebied mag alleen op het opgegeven adres worden gebruikt en alleen in het bijgeleverde modem.

Reageer