Vraag

verbinding met server mislukt! (T46G)

  • 14 June 2021
  • 6 reacties
  • 228 keer bekeken

Sinds een aantal maanden hebben wij een probleem met ons telefoonboek in de Yealink toestellen.

Door de corona maatregelen hebben we veel vanaf thuis gewerkt en was dit niet echt een prio, nu iedereen langzaamaan meer op kantoor aan het werk gaat is het wel handig als het weer zou werken.

 

Ons telefoonboek wat we hebben ingevoerd in het beheerportaal sinds een aantal maanden niet meer in te laden in de toestellen, er komt de melding “verbinding met server mislukt”.

 

ook na het resetten van de telefoons blijft dit probleem zich voor doen.


6 reacties

Reputatie 5
Badge +3

Beste @Mark Pander.

Er zijn wijzigingen geweest op de telefonie omgeving m.b.t. security. Hierbij zijn oudere toestellen niet meer te gebruiken op de omgeving. Één van dat soort toestellen is een Yealink T46G. Soms kunnen dergelijke toestellen handmatig worden gemigreerd/aangepast, zodat de toestellen alsnog de laatste software update ontvangen.

Echter is de kans klein dat de toestellen hiermee nog gaan werken, gezien ze officieel end-of-life zijn.​​​​​​ 

Indien je KPN EEN via een Excellence partner afneemt, dan kunt u hierover met hun in contact treden. Indien u het rechtstreeks heeft afgenomen bij KPN zonder tussenkomst van een Excellence partner zou u KPN kunnen contacten om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Echter denk ik niet dat vanuit KPN op toestellen die end-of-life zijn nog ondersteuning wordt gegeven.

Beste Marvinh,

 

We hebben toen de toestellen met centrale van KPN aangeschaft. Verder ook nooit geïnformeerd of iets dergelijks dat de ondersteuning weg zou vallen. Is dit eventueel op een andere manier nog in te voegen per toestel ? behalve handmatig ?

 

Hoor het graag.

Reputatie 5
Badge +3

Beste Marvinh,

 

We hebben toen de toestellen met centrale van KPN aangeschaft. Verder ook nooit geïnformeerd of iets dergelijks dat de ondersteuning weg zou vallen. Is dit eventueel op een andere manier nog in te voegen per toestel ? behalve handmatig ?

 

Hoor het graag.

  • Hebben jullie dit aangeschaft rechtstreeks bij KPN of via een Excellence Partner?

VoIP toestellen zijn net zoals een mobiele telefoon of laptop apparaten die gekoppeld zijn aan internet. het is van belang dat hier de software up to date van blijft. Mede vanwege beveiliging, maar ook vanwege functionaliteiten op het platform. Meestal gaat een VoIP toestel ergens tussen de 3 en 5 jaar mee waarna er geen nieuwe updates/firmware meer wordt uitgegeven door de fabrikant (net zoals bij mobiele telefoons of Microsoft met Windows 7).


Oplossing
In sommige oudere toestellen kan handmatig alsnog de laatste firmware worden geplaatst. Dit hangt ervan af of het toestel de juiste SSL (beveiligingscertificaten) heeft. Indien dit het geval is kunnen de toestellen handmatig voorzien worden van firmware door de leverancier van je telefonie omgeving (KPN of via een Partner).

Nu werk ik zelf niet voor KPN en kan ik dus niet bepalen of hier nog support op wordt gegeven, maar ik verwacht dat op oudere toestellen KPN zelf geen ondersteuning meer geeft. Enige kans is als je de telefonie omgeving in beheer heb via een Excellence Partner. Vaak bieden zij meer support….

 

Reputatie 7
Badge +6

Goedenavond @Mark Pander,

Welkom op het Zakelijk KPN Forum! 
Ik heb intern even met een collega van de servicedesk van KPN EEN MKB gekeken en we denken dit vrij gemakkelijk op te kunnen lossen. Mijn collega heeft in de centrale wat kleine resets uitgevoerd en daardoor zou het in principe weer moeten werken. Eventueel moet je de betreffende toestellen nog even een keer resetten. Wil je dit testen en ons laten weten of het gelukt is? 

Beste Rick,

 

Bedankt voor jou reactie, Ik heb de telefoons gereset, echter helaas nog geen telefoonboek beschikbaar, misschien nog een andere oplossing?

 

 

Reputatie 7
Badge +6

Hi Mark.

Balen dat dit niet heeft gewerkt! 
Ik heb nog even navraag gedaan en mijn collega gaf aan dat je het beste zelf contact op kan nemen met de servicedesk van KPN EEN MKB. Zo kunnen mijn collega's wat dieper inzoomen op het issue en bepalen hoe dit opgelost kan worden. 

Je kan hiervoor bellen via 0800-0403 of via een livechat via de contactpagina. Hierbij stel je eerst de vraag aan de Digitale Assistent en van daaruit wordt je doorverbonden met een collega. Onze excuses dat we het niet direct via dit kanaal konden oplossen! 

Reageer