Vraag

Verschillende opties om de dekking van het thuisnetwerk uit te breiden

  • 20 September 2023
  • 0 reacties
  • 25 keer bekeken

 

Extra router als access point (repeater of bridge):

Repeaters: Repeaters verzenden gegevens doorgaans via draadloze signalen en zijn daarom gevoelig voor signaalinterferentie, vooral in omgevingen met dikke muren. Omdat u al problemen ondervindt met onstabiele verbindingen, is dit mogelijk niet de beste optie.

Bridge: Het gebruik van een bridge-verbinding kan interferentieproblemen beter oplossen, omdat deze via een fysieke kabel met de hoofdrouter is verbonden. Het kan echter zijn dat u kabels moet trekken, wat u wilt vermijden.

2. WiFi-netwerk:

WiFi Mesh-systemen zorgen voor een betere dekking door het hele huis omdat ze het WiFi-signaal uitbreiden door meerdere knooppunten te creëren. Deze knooppunten communiceren met elkaar om naadloze roaming en betere prestaties te bieden. Als uw huis veel dikke muren of vloeren heeft, is WiFi Mesh wellicht de beste optie voor u. Ze zijn over het algemeen betrouwbaarder dan individuele repeaters of bruggen, vooral als ze grote gebieden bestrijken.

3. Communicatie via het elektriciteitsnet (PLC):

Met een PLC kunt u netwerksignalen verzenden via de elektrische bedrading van uw huis. Dit is een handige oplossing omdat je geen extra kabels nodig hebt. De prestaties van PLC's kunnen echter worden beïnvloed door de kwaliteit van de elektrische bedrading in uw huis. Als u elektrische apparatuur in uw huis heeft (bijvoorbeeld een wasmachine, vaatwasser) die interferentie op de elektriciteitskabel veroorzaakt, kan dit een onstabiele verbinding veroorzaken. Daarnaast zijn de PLC-prestaties ook afhankelijk van de lengte en kwaliteit van de kabel. Sommige PLC-apparaten bieden ingebouwde WiFi-mogelijkheden om waar nodig extra WiFi-dekking te bieden.

Kortom: WiFi Mesh-systemen zijn vaak de best presterende en handigste optie om de dekking van uw thuisnetwerk uit te breiden. Ze bieden een solide draadloze dekking en vereisen niet veel technische kennis om te installeren. Wil je echter zoveel mogelijk vermijden dat er kabels getrokken moeten worden en zijn de stroomleidingen van goede kwaliteit, dan is PLC ook een haalbare optie. Kies de oplossing die bij u past, op basis van uw specifieke behoeften en budget.


0 reacties

Geen reactie

Reageer