Vraag

Wat zijn de juiste APN-instellingen?

  • 3 October 2017
  • 6 reacties
  • 36157 keer bekeken

Hallo,

Ik heb veel klanten met allemaal een grootzakelijk-abonnement. Ze hebben vaak net wat verschillende APN-instellingen om in het buitenland te kunnen internetten, maar ik merk dat sommigen bijv.. in China niet kunnen internetten, en anderen weer juist niet in Frankrijk.

Is er eenduidigheid in de juiste APN-instellingen waarmee je overal ter wereld zou moeten kunnen internetten? Ik zie op verschillende websites verschillende instellingen (portalmmm, kpn...)

Graag hulp.
Grtz,
Frank

6 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Hallo Fnlee,

Hieronder de instellingen:
Name: KPN Internet
APN: portal.mmm.com
MCC: 204
MNC: 09
Authentication Type: PAP
APN Type: Default. supl
APN Protocol: IPv4
APN Roaming protocol: IPv4
Brearer: Unspecified
MVNO Type: None

De rest is "Not Set".

Bron: Mijn zakelijk toestel met een abonnement van KPN Grootzakelijk ;)

Waarschijnlijk staat international roaming niet aan, de telecombeheerder in het bedrijf kan dit aanzetten (Gebruik hiervoor de interne aanvraagprocedure).

Om precies te zijn moet de volgende optie aan staan voor je abonnement:Daarna raad ik aan om deze ook te activeren:Tot slot is het aan te raden om te controleren of er een limiet ingesteld staat, persoonlijk raad ik altijd een limit van 50 aan met override allowed. Maar in het geval dat een klant klaagt kan het soms helpen om het limiet uit te zetten (Dit brengt echter wel hoge kosten met zich mee, waarschijnlijk maakt men dan te veel gebruik van de bundel).
dankjewel Sjors, ik laat die settings eens uitproberen. Toch zou ik ook graag van KPN zelf zien wat de juiste settings zijn.
Anyone?
Reputatie 7
Badge +11
Hallo @fnlee, de instellingen die Sjors geeft zien er prima uit! Daarmee moet het werken, we horen graag of het is gelukt 🙂
Als de APN instellingen goed ingesteld staan, zal het automatisch werken in het buitenland.
Het stappenplan gebruikt de APN internet. De APN portalmmm.nl kan ook nog gebruikt worden, maar de voorkeur gaat uit naar internet.

Dit staat op KPN.COM.
Hoe zit dat nu?
Reputatie 7
Badge +11
Dag @John1313, dat is een goede vraag!

De APN "portalmmm.nl" is sinds halverwege vorig jaar niet meer de standaard APN. We zijn volledig over op de APN "internet" voor alle devices en services. Nieuwe toestellen pakken deze APN al automatisch op. Voor support op oude telefoons blijft de APN "portalmmm.nl" nog 'in de lucht’ als alias van de "internet" APN. Vroeg of laat mogen we een uitfasering verwachten van de APN "portalmmm.nl".

De APN "internet" is daarom momenteel de juiste APN om te gebruiken. De toestel instructies / uitleg op onze website geven deze nu ook weer 🙂
Hallo Tim,

Dank voor je duidelijke antwoord!

1 vraagje nog: maakt het in de verschillende 'buitenlanden' nog uit welk APN te gebruiken?
M.n. de landen die nog niet zo'n goeie 4G dekking hebben?

Mvg, John:te

Reageer