Beantwoord

Zakelijk Alles-in-1 IP-adres met reverse DNS

  • 22 January 2016
  • 3 reacties
  • 786 keer bekeken

Hallo, wij hebben het zakelijk alles-in-1 premium pakket van KPN. We draaien een https webserver en een tls-imap4-mailserver. Werkt allemaal goed, maar omdat we geen reverse dns kunnen krijgen op ons IP-nummer (valt niet in de range die wordt beheerd door KPN zakelijk internet) worden onze e-mails door enkele servers geweigerd. Ookal hebben we DKIM, DMARC en SPF instellingen. Erg vervelend!

Bestaat hier een oplossing voor? We willen het alles-in-1 niet kwijt vanwege de televisiemogelijkheden, maar we hebben écht een vast ip-adres nodig dat wordt beheerd door KPN zakelijk internet, want zij zijn degene die de REVERSE DNS moeten en kunnen instellen...

HELP?!
icon

Beste antwoord door Burhan 27 January 2016, 19:42

Bekijk origineel

3 reacties

Hallo Sharlotte,

Ik wil u van harte welkom heten op het forum!

Het klopt inderdaad dat de IP-adressen die uitgedeeld worden bij een Zakelijk Alles-in-1 abonnement beheerd worden door de consumentenmarkt. Ik ben bang dat het beheer van dit adres ook niet overgenomen kan worden door de zakelijke markt en dat er binnen deze abonnementsvorm hier geen oplossing voor handen is.

Ik wil dit door collega's van een achterliggende afdeling nader laten bekijken. Ik heb je een privébericht gestuurd. Zou je deze kunnen beantwoorden?

Met vriendelijke groet,

Remco 
 Uhm privé-berciht? Niets ontvangen of kan ik dat hier ergens vinden??

Grtz Sharlotte
Reputatie 3
Badge +3
https:///t5/user/viewprofilepage/user-id/1600 schreef op https:///t5/Internet/Zakelijk-Alles-in-1-IP-adres-met-reverse-DNS/m-p/6475#M709

 Uhm privé-berciht? Niets ontvangen of kan ik dat hier ergens vinden??

Grtz Sharlotte

 

Hoi Sharlotte, 

U kunt naar uw privéberichten inbox via het hoofdscherm van het forum. 

Wat betreft het hebben en houden van vaste IP-adressen via het huidige pakket, moet ik u teleurstellen en refereren naar het bericht van mijn collega Remco. Er zijn mogelijkheden voor het hebben van vaste IP-adressen, maar dat is alleen mogelijk met een pakket zoals het Ondernemerspakket. Dit is een pakket zonder Interactieve Televisie. 

U kunt natuurlijk uw huidige IP-adres nemen en deze instellen als vast IP-adres, alleen bestaat de mogelijkheid dat KPN dit ooit eens zal aanpassen. Met dit pakket kan ik u ook niet helpen met de reverse DNS instellingen. 

Ik hoor graag uw reactie hierover. 

Met vriendelijke groet,

Burhan

Reageer