Vraag

bedrijfsnaamswijziging, postadres en machtiging ander bankrekeningnummer

  • 6 May 2015
  • 3 reacties
  • 1256 keer bekeken

  • Nieuwkomer
  • 1 reactie
Geachte heer/mevrouw,

Wij willen voor 5 overgenomen bedrijven, de bedrijfsnaam, het postadres en het rekeningnummer wijzigen. Dit zal geen contractswijziging zijn aangezien de naam bekend is als handelsnaam(kamer van koophandel) bij de desbetreffende bv.

Zoals u wellicht begrijpt is het niet haalbaar om alle benodigde contracten en facturen op te zoeken om het formulier online goed in te vullen, emailen kan verder niet, terwijl u onder het mandaat id waarschijnlijk de benodigde formulieren zo kunt sturen.

Met vriendelijke groeten,

W

3 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Beste W,

Ik kan mij inderdaad goed voorstellen dat voor 5 bedrijven het veel werk is om contractovernames te regelen. Dit helemaal natuurlijk als er per bedrijf ook nog eens meerdere aansluitingen / diensten afgenomen worden.

Echter ben ik bang dat hier wel een contractovername van toepassing is. In bijna alle gevallen is een contractovername noodzakelijk. Alle informatie en diverse geschetste situaties kunt u op onderstaande webpagina vinden:

http://www.kpn.com/zakelijk/klantenservice/contractovername.htm

De onderstaande situaties komen mogelijk in de buurt bij uw situatie. Als er vragen zijn of wanneer ik u kan helpen dan verneem ik dat graag!

Bedrijfsovername / nieuwe eigenaar

U koopt/verkoopt uw bedrijf. In dit geval draagt u de vaste telefoon- of internet aansluiting over of neemt die over van de oude eigenaar. Ook in deze situatie is contractovername van toepassing.

Naamswijziging

Uw bedrijf krijgt een nieuwe naam en KvK-nummer, dan is contractovername ook van toepassing.

 

Juridische rechtsvorm wijzigt

Als uw bedrijf een nieuwe rechtsvorm krijgt (van V.O.F. naar B.V. bijvoorbeeld) is contractovername noodzakelijk.

 

Wijziging van deelnemers in maatschap

Als u voor de bedrijfsvorm de maatschap heeft gekozen en er komen deelnemers bij of gaan er weg, dan zal er ook contractovername plaats moeten vinden.
Het bedrijf valt eerder onder fusie met aandelenoverdracht.

Alle verplichtingen zijn overgenomen. Het kamer van koophandel nummer veranderd niet en de rechtsvorm ook niet. De bedrijven zijn samengegaan en gaan verder onder 1 naam.
Reputatie 7
Badge +11
Beste W,

Onderstaande informatie wordt gegeven over een fusie. Het lijkt er op dat bij het samengaan van 2 bedrijven een contractovername noodzakelijk is. Daarom adviseer ik u om wel gebruik te maken van een contractovername formulier. Indien een contractovername niet noodzakelijk blijkt, zal de administratie dit aangeven.

Fusie

Uw bedrijf gaat fuseren. Er ontstaat dus een enkel bedrijf, met wellicht meerdere vestingen. Als u de huidige vaste aansluitingen wilt handhaven, zal u de contracten over moeten nemen.

Er zijn 2 vormen van een fusie namelijk:

1. Samenvoegen van 2 bedrijven tot 1 bedrijf
Het samenvoegen van 2 bedrijven tot 1 bedrijf waarbij de bedrijfsnaam van 1 van de bestaande bedrijven wordt gebruikt of een geheel nieuwe bedrijfsnaam.

2. Aandelenoverdracht
Het eigendom van een bedrijf wordt overgenomen met alle daarbij behorende verplichtingen. De bedrijven worden dan niet samengevoegd. 

Alleen bij de eerste vorm is een contractovername noodzakelijk.

Reageer