Vraag

op afstand afluisteren antwoordapparaat dect telefoon panasonic werkt ineens niet meer.

  • 8 May 2018
  • 7 reacties
  • 997 keer bekeken

Via mijn gsm kan ik bijvoorbeeld vanaf huis het antwoordapparaat van mijn vaste telefoon (werk) afluisteren. Ik bel dan naar het vaste toestel en toets een vooraf ingestelde code in waarmee ik deze kan afluisteren. Sinds een aantal dagen is dit alleen niet meer mogelijk. Wanneer ik bel kan ik de code wel intoetsen maar er gebeurt verder niets. In de telefoon staat alles wel gewoon goed ingesteld. Ik heb op advies van Panasonic al een keer de stekker 30 minuten eruit gehaald maar helaas heeft dit het probleem niet verholpen. Ik snap er niets van. Is het mogelijk dat er bij KPN iets is veranderd in de instellingen?
Ik verneem het graag. Mvg Melissa

7 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Dag @melissa, dat is een interessante vraag, en welkom op het Zakelijk KPN Forum! :)

Ik vraag mij meteen af of het toestel echt een eigen antwoordapparaat heeft of dat u simpelweg gebruik maakt van de voicemail voorziening in uw abonnement?
Wat is uw type telefoontoestel en weet u de ingestelde code waarmee deze beluisterd kon worden? Is er daarnaast nog iets gewijzigd aan uw abonnement dat u weet?
Dag Tim,

De telefoon heeft een eigen antwoordapparaat en tot een week geleden werkte het op afstand afluisteren ook gewoon nog. Het type telefoontoestel is KX-TGD310.
De ingestelde code weet ik ook nog.
Voor zover is er niets gewijzigd aan het abonnement.
Beste Tim,

Ik zie net dat het type toestel KX-TGD320 is.
Reputatie 7
Badge +11
Hi Melissa,

Dat is een mooi geavanceerd toestel 🙂
Problemen met de voicemail kan ik onderzoeken aan mijn kant, een antwoordapparaat is lastiger wat dat betreft. Ik probeer graag mee te denken.

In de handleiding zie ik dat het antwoordapparaat in- en uitgeschakeld wordt met #327 en #328. Werkt dat wel gewoon? Op het basisstation zou een lampje zitten die de status van het antwoordapparaat weergeeft, is deze aan?

Welke stroomstekker had u al losgemaakt, betreft dat de stekker voor het basisstation / de oplader?
Beste Tim,

Het antwoordapparaat werkt gelukkig gewoon. Alleen het van afstand beluisteren werkt niet. Het lampje op het basisstation is dan ook gewoon aan. Ik had de stroom van het basisstation gehaald en de batterijen uit de telefoon zelf maar dit heeft niet geholpen.

Mvg melissa
Reputatie 7
Badge +11
Beste @melissa, sorry voor mijn late reactie. Ik zie nu dat ik u (bijna) ben vergeten.

Het is een lastig probleem om over te adviseren (op afstand). Als ik het goed begrijp belt u naar uw eigen nummer en tijdens de begroeting met een bepaalde code bij uw berichten komt, toch? Mogelijk wordt dit veroorzaakt door een verkeerde instelling, ik weet niet te zeggen welke dat kan zijn.

In dat geval wil ik u adviseren om een hulpvraag bij Panasonic neer te leggen of een IT specialist op locatie te laten kijken. Hopelijk komt u eruit en zo ja, verneem ik graag wat de oplossing is!

Reageer