Vraag

Voicemail vaste lijn op afstand inspreken

  • 24 March 2017
  • 9 reacties
  • 1842 keer bekeken

Hoe kan ik de welkomstboodschap voor de voicemail van mijn vaste lijn inspreken als ik geen 'vast toestel' heb? Mijn telefoon heeft het zojuist begeven: ik hoor de telefoon wel overgaan maar kan niet opnemen. Ik wil de bellers daarom een ander nummer geven dat ze kunnen bellen.
Ik hoop dat iemand mij kan helpen?!

9 reacties

Reputatie 2
Badge +2
Goedemiddag Anne,

Welkom op het zakelijk forum van KPN.

Wat naar dat uw vaste toestel het heeft begeven. 😞 Het is gelukkig alsnog mogelijk voor u om uw voicemail in te stellen op afstand vanaf een mobiel toestel.

Op dit forum is hier een uitgebreid topic over geschreven.

Ik verwacht dat u in dit topic de informatie vindt welke u zoekt. Mocht dit onverhoopt niet zo zijn, dan hoor dat natuurlijk graag van u. 🙂
Beste Elina,

Dank! ik krijg alleen geen toegang tot de pagina...? Ben wel ingelogd...
Vriendelijke groet
Anne
Reputatie 2
Badge +2
Goedemorgen Anne,

Dat is vreemd. Bij mij lijkt de link wel te werken wanneer ik ben ingelogd.
Ik heb het stuk informatie wat voor u het belangrijkst is er voor u uitgefilterd:

Voicemail instellen en beluisteren vanaf een ander toestel

Bent u uw mobiele telefoon vergeten mee te nemen? Of hebt u hem misschien net iets te hard vallen en werkt hij niet meer? Dat is erg vervelend natuurlijk! Gelukkig betekent dit niet dat u uw voicemail niet meer kunt instellen of beluisteren. Dat doet u zo:
  • Voicemail beluisteren on/of instellen vanaf een ander mobiel toestel Bel met 1233 en toets vervolgens uw mobiele telefoonnummer en sluit af met een #. Vervolgens komt u uit bij uw persoonlijke voicemail-menu.
  • Voicemail beluisteren on/of instellen vanaf een vast toestel Bel met een vast toestel naar 06-1200 1233. Voer uw mobiele telefoonnummer in en sluit af met een #. Vervolgens komt u uit bij uw persoonlijke voicemail.
Zo kunt u bijvoorbeeld met een aangepaste welkomstboodschap uw klanten en leveranciers laten weten dat u mobiel tijdelijk niet te bereiken bent.

Laat u weten wanneer het gelukt is? 🙂
Hallo Elina, dank hiervoor. Als ik het goed lees gaat dit om het instellen van een mobiele voicemail. Ik wil juist de welkomstboodschap van mijn vaste lijn inspreken door met mijn mobiel ergens heen te bellen.
Ik hoop dat hier ook een oplossing voor bestaat.

Mvg Anne
Reputatie 2
Badge +2
Hoi Anne,

Dat was niet heel slim van mij. Sorry. Mijn uitleg ging inderdaad over het instellen van voicemail voor mobiel.

Het gaat dus om een het instellen van de voicemail van uw vaste lijn.
Gebruikt u deze lijn vanuit het ondernemerspakket of het KPN ÉÉN pakket? Of gaat het om een lossen telefoonlijn?
Hallo Elina,

Geen probleem. Ik heb een Internet Instap pakket. Heeft u hier voldoende aan?

Mvg Anne
Reputatie 2
Badge +2
Hoi Anne,

Dat klinkt als het ondernemerspakket instap. :)

Bij het ondernemerspakket standaard of premium is het mogelijk om voicemailinstellingen te wijzigen middels de KPN Zapper app.

Voor het ondernemerspakket instap is dit helaas niet mogelijk.
Daarnaast is het niet mogelijk om het nummer 0842-333, voor het beluisteren van de voicemail, vanaf een ander toestel dan het vaste toestel zelf te bereiken.

U geeft aan dat het vaste toestel het heeft begeven. Wat is er precies defect aan? En welk toestel gebruikt u op dit moment?
Ai, dat klinkt niet erg hoopvol. Het toestel was een oud KPN-toestel en is gewoon uitgevallen. Nu hoor ik het basisstation wel overgaan maar kan niet beantwoorden. Zo te horen is de enige optie een nieuwe vaste telefoon aansluiten? Mvg Anne
Reputatie 2
Badge +2
Daar lijkt het op dit moment wel op Anne. Hoe spijtig ook. :(

Ik wil voor de zekerheid nog wel één ding voor u controleren. Namelijk of het inderdaad om het ondernemerspakket gaat.

Graag ontvang ik in een privébericht uw klantnummer, contractnaam en het betreffende telefoonnummer. Om definitief uit te sluiten dat er geen andere oplossing mogelijk is. 🙂

Reageer