Voordeelregeling.nl

  • 16 September 2016
  • 1 reactie
  • 313 keer bekeken

Wij hebben in 2015 een overeenkomst gesloten met Voordeelregeling.nl. Omdat we nu willen overstappen op IP-telefonie, willen we de overeenkomst beëindigen. Het lukt niet om met inachtneming van een redelijke opzegtermijn het contract met Voordeelregeling.nl te beëindigen. Ze vragen een onredelijk hoge ontbindingsvergoeding (bijna €800). Bij de vraag om bewijsstukken dat wij een contract hebben gesloten met een looptijd van 2 jaar (tot 30-10-2017) geven ze aan dat er geen voicelog van bestaat. Mijn advocaat heeft geadviseerd eenvoudigweg niet meer te betalen. Maar het probleem is nu dat ons telefoonnummer niet geporteerd kan worden naar een andere provider. Voordeelregeling.nl blokkeert dit.

1 reactie

Reputatie 7
Badge +11
Beste Copla, welkom op het Zakelijk KPN Forum. Wat een lastige situatie legt u voor, zeg! :@

Portering blokkeren
Een provider heeft het recht om een nummerportering tegen te houden, zolang er een openstaande rekening is. Pas wanneer het saldo is voldaan, wordt er meegewerkt aan de overstap. Dit ben ik helaas vaker tegen gekomen en de provider staat in zijn recht. (uiteraard los van de discussie of de ontbindingsvergoeding terecht is of niet)

KPN
Wenst u over te stappen naar IP-telefonie van KPN of een andere provider? Niet dat het veel uit maakt eigenlijk, KPN kan niets tegen deze situatie doen. Het betreft een geschil tussen u en Voordeelregeling waar geen 3e partij zich mee kan bemoeien.

ACM
Nou, bovenstaande bewering is niet helemaal waar. Er bestaat altijd nog de Autoriteit Consument & Markt oftewel de telecom politie. Mijn advies is daarom om een klacht in te dienen bij de ACM. Blijf in de tussentijd wel door klagen bij Voordeelregeling. Geef daarbij ook aan dat een klacht wordt ingediend bij de ACM, misschien wordt het vuur dan iets te heet..

Heel veel succes en sterkte met de situatie. Ik hoop dat mijn informatie, ondanks het feit dat ik weinig kan doen, u verder helpt bij het vinden van een oplossing.

Reageer