[Uitleg] Hoe werkt KPN ÉÉN InContact?

  • 9 April 2018
  • 0 reacties
  • 9851 keer bekeken

Reputatie 5
Badge +3
Welkom in mijn korte handleiding over de werking en het gebruik van KPN ÉÉN InContact.

Met InContact kunt u vanuit één interface de beschikbaarheid van uw collega’s zien, chatten, bellen, vergaderen en samenwerken. De applicatie is op dit moment alleen nog beschikbaar voor de PC, maar zal ook beschikbaar komen voor elk device! (planning tot nu toe nog niet bekend). InContact werkt met uw bestaande vaste en mobiele nummers, geïntegreerd in uw telefooncentrale.

Hieronder vindt u de belangrijkste functies van InContact en hoe u de functie kunt gebruiken.


U logt in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Indien u de gebruikersnaam niet heeft kunt u deze opvragen bij KPN of als u een business partner bij uw business partner. Indien u het wachtwoord vergeten bent, vraagt u deze eenvoudig opnieuw aan vanuit de applicatie.
InContact werkt met een buddy-list waarin u uw contacten bijhoudt. U voegt contacten toe door deze in het bedrijfstelefoonboek/lokaal adresboek te selecteren, rechtermuis-klik op het contact en kies voor “nieuw contact”.Uw contact krijgt vervolgens het verzoek om de beschikbaarheid (presence) met u te delen.
U begint een chat door op een contact te gaan staan. Daarna verschijnt onderstaand scherm. Een chat wordt gestart door op het rood omcirkelde icoontje te klikken.Bij uw contact ziet u ook een vierkantje met een kleur staan. Hieronder vindt u de betekenis van de kleur:
Vanuit uw contacten of chatscherm kunt u eenvoudig een telefoongesprek starten door op de hoorn (spraakoproep) of camera (video oproep) te klikken. Hiervoor is wel een headset nodig welke is aangesloten op de pc/laptop. Er kan ook gekozen worden om met het vaste toestel te bellen. Klik daarvoor op het icoontje met het toestel. Na het klikken gaat het telefoontoestel over. Zodra u deze oproep beantwoord wordt de klant of collega gebeld.Een telefoonnummer kan ook gekozen worden door middel van het dialpad.
Binnenkomende gesprekken worden via het InContact meldingsscherm aangeboden. Tevens verschijnt er een pop-up scherm rechts onder op het beeldscherm.
Doorverbinden kan zowel in het contactscherm als in het gespreksscherm. Druk hiervoor eerst op de pauzetoets om de beller in de wacht te zetten.Daarna klikt u op het icoontje in het rode vak.Onderstaand scherm verschijnt. Hier kan in het “zoek en bel” veld de naam van een collega of nummer ingetoetst worden.Daarna kan er gekozen worden voor “Nu doorverbinden” of om eerst “Ruggespraak” te houden en daarna door te verbinden.
Mijn Meeting is uw persoonlijke samenwerkingsdienst waarin u contacten kunt uitnodigen voor groeps-chats, groepsgesprekken, video-conferencing en het delen van uw desktop (niet via mobiel). Als eigenaar van uw eigen “Mijn Meeting” houdt u controle over de communicatie.
Door te dubbelklikken op het icoontje achter uw naam, verschijnen uw persoonlijke meeting gegevens: inbelnummer en pincode. Deze pincode blijft altijd gelijk.
Wanneer u externe personen wilt uitnodigen dan kan de gastdeelnemer link gekopieerd worden, zodat deze u deze gegevens in een mail kan plakken. Er is ook de mogelijkheid om de gegevens direct in de mail te zetten door op het envelopje te klikken. Er wordt dan een nieuwe mail opgesteld. Om de gastenlink te resetten klikt u op het ronde pijltje. Hiermee zal er een nieuwe pincode voor de gastenlink gecreëerd worden.


Vanaf uw chat-tabblad en “Mijn Meeting” kunt u uw hele scherm of bepaalde applicaties delen, dit doet u door op het icoontje in het blauwe vakje te klikken.In onderstaande scherm kan gekozen worden wat er gedeeld gaat worden. Selecteer in het rode vak de applicatie of het hele scherm en klik daarna op “delen starten” in het blauwe vak.De uitgenodigd partij ziet nu uw gedeelde applicatie of scherm en kan meekijken. De chat blijft beschikbaar en uiteraard is het ook mogelijk om te bellen.


Via het tandwiel-symbool kunt u onder andere de gespreksinstellingen en uw toestelinstellingen wijzigen. De verschillende instellingen kunt u kiezen door op het pijltje achter “Algemeen” te klikken. Er verschijnt nu een lijst met te kiezen instellingen.Dit is het einde van de handleiding 🙂

0 reacties

Geen reactie

Reageer