Vraag

Voice mail deactiveren vanuit buitenland

  • 30 July 2021
  • 8 reacties
  • 77 keer bekeken

Via de zaak is mijn abonnement recentelijk verlengd, maar hiermee is ineens mijn voicemail weer ingeschakeld. 
nu probeer ik deze te benaderen door het voicemail nummer te bellen, hier krijg ik alleen te horen dat ik het kan instellen door vanuit Nederland te bellen en wordt de verbinding verbroken. 
dit is erg vervelend, want de voicemail noemt mijn 06 nummer op en die willen we zakelijk afgeschermd houden. Wij zijn te bereiken via een VoIP telefoonsysteem Xelion, die koppelt blijkbaar onderwater de voip aan mijn mobile verbinding. 


8 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @Gerben ,

Welkom op het Zakelijk KPN Forum!
Goed dat je dit topic hebt aangemaakt. Ik help graag verder om dit te regelen. 
Begrijp ik goed dat de voicemail in z'n geheel uitgeschakeld moet worden? En wil je het betreffende telefoonnummer en het klantnummer van het pakket in het forumprofiel invullen? 

Dan ga ik op onderzoek uit. 

Reputatie 7
Badge +6

Hi Gerben, 

Bedankt voor het privébericht met de gegevens! 
Ik heb even navraag gedaan bij mijn collega's van de KPN EEN MKB servicedesk en wij kunnen het helaas niet direct voor je uitschakelen. Als ik het goed begrijp heb je het zelf geprobeerd door te bellen naar 12339, toch? Heb je het daarnaast ook geprobeerd door ‘UIT’ te sms'en naar 1233? 

Mochten beide opties niet werken is het advies om via 0800-0403 telefonisch contact op te nemen met mijn collega's van de servicedesk. Zij kunnen dan een ticket aanmaken om het op netwerkniveau voor je in te stellen. 

Hoi Rick,

Ik heb contact gehad met je collega KPN EEN MKB, maar ook hij gaf mij weer een telefoonnummer dat ik moest bellen, waarbij ik aangaf dat ik (nog steeds) in het buitenland ben, hij gaf aan dat ik er dan 0031 voor moest bellen. Nou dit werkte niet en ben niets opgeschoten.

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag Gerben, 

Bedankt voor de terugkoppeling!
Wat balen dat het nog steeds niet gelukt is om de voicemail uit te schakelen. Natuurlijk ga ik het verder uitzoeken. 
Even voor mijn beeldvorming, heb je het ook per sms geprobeerd? 

Verder kreeg ik zojuist van een collega te horen dat het ook telefonisch vanuit het buitenland zou moeten kunnen. Niet op de manier zoals mijn collega aan de telefoon vertelde, maar via telefoonnummer +31612001233. Wil je dit nog even proberen?

Ik heb de UIT sms naar 1233 gedaan en heb melding ontvangen dat het over enkele minuten wordt uitgeschakeld. Dit was op 24 juli en de voicemail staat nog aan op dit moment van schrijven. 
Mook heb ik het nummer gebeld +31612001233, waarbij ik een melding krijg dat ik de voicemail moet instellen door vanuit Nederland te bellen. Wat ik ook doe en voor adviezen krijg, ik krijg de voicemail niet gedeactiveerd en heb denk ik echt van jullie een actie nodig dat dit geregeld gaat worden. 

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag Gerben, 

Bedankt voor de toelichting! 
Heel vreemd dat je naar aanleiding van de sms het bericht krijgt dat het wordt uitgeschakeld en dit toch niet het geval blijkt te zijn. Daarnaast zou het ook niet moeten gebeuren dat je te horen krijgt dat je vanuit Nederland moet bellen als je naar +31612001233 belt. Kreeg je de vraag om een toegangscode in te voeren? 

Hieronder de informatie van de website over het gebruik van voicemail in het buitenland: 
 

 

Hoi Rick, 

ik heb nogmaals de code UIT  gestuurd aan 1233 en kreeg weer het bericht dat het binnen enkele minuten zou worden uitgeschakeld en nu is hij ook uit. 
 

dus het probleem heeft zich opgelost, als ik in Nederland ben zal ik het allemaal juist gaan instellen. Maar ben blij dat het nu dan toch is uitgeschakeld. 
Enorm bedankt voor de vriendelijke en nette service aan aanleiding van mijn vragen en reacties. 
 

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen Gerben, 

Bedankt voor je bericht! 
Goed om te lezen dat het nu via de sms gelukt is. Het blijft opvallend dat het de eerste keer niet op die manier werkte, maar het belangrijkste is dat het nu gelukt is. En natuurlijk heb ik je graag geholpen. 

Als er nog andere vragen zijn, stel ze gerust! 

Reageer