Vraag

Bellen via VPN in Frankrijk?

  • 8 October 2021
  • 6 reacties
  • 268 keer bekeken

Badge

Corona heeft naast ellende ook deuren geopend. Gedeeltelijk blijvend thuiswerken kan ook in ons tweede huis in Frankrijk. Alleen: we hebben wel wifi, maar het mobiele bereik is weinig tot nihil. En bellen via wifi werkt niet in het buitenland.

Ik wil niet werken met een ander (Frans) nummer, dat is alleen maar verwarrend. We hebben daarnaast opties gehoord zoals routers met duosim en een gigaset eraan, heeft ook nadelen want ik moet SMS kunnen ontvangen om in te loggen op het bedrijfsnetwerk en dat gaat daarmee niet.

Toen bedacht ik me opeens; zou bellen via VPN werken? Als je VPN op NL instelt, kan je dan wel bellen via wifi? Ik kan er weinig van vinden op internet, maar wie weet kan ik hier het antwoord vinden.

Ik ben heel benieuwd!


6 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @Samantha75 ,

Welkom op het Zakelijk KPN Forum! 
Ik kan mij voorstellen dat het heerlijk is dat je ook vanuit Frankrijk het werk kan doen. Toch even een andere omgeving. Maar wat je zegt, dit kan ook uitdagingen geven. Als ik heel eerlijk ben denk ik niet dat je via Wifi kan bellen als je een VPN op Nederland instelt, maar natuurlijk zoek ik het graag uit. Wil je jouw klantnummer/mobiel telefoonnummer in jouw forumprofiel invullen? 

Daarnaast vraag ik me af of je ook al geprobeerd hebt om handmatig een ander netwerk te selecteren? 

Badge

Ja, er is geen ander netwerk. We zitten precies tussen een paar heuvels in. Eén km verderop hebben we vol bereik, maar ja…

Ik heb inmiddels mijn mobiele nummer ingevoerd in mijn profiel. Ik ben zakelijke klant via Hallo, maar zij twijfelen aan deze oplossing dus ik dacht ik probeer het bij de bron. :)

Hartelijke groet,
Samantha Visser

Reputatie 7
Badge +6

Aah op die manier. Dat maakt het dan inderdaad ook niet makkelijker. En de heuvels in Frankrijk kunnen inderdaad flink roet in het eten gooien. Aangezien het nummer niet bij KPN is ondergebracht kan ik de aansluiting niet inzien. Natuurlijk ga ik wel voor je op onderzoek uit. Zoals gezegd verwacht ik niet dat het mogelijk is, maar niet geschoten is altijd mis natuurlijk. 

Ik kom maandag bij je terug. De specialisten die ik hiervoor advies wil vragen zijn niet meer bereikbaar. Ik wens je voor nu een heel fijn weekend! 

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen Samantha. 

Zoals aangekondigd ben ik ook nog even op onderzoek gegaan. Ik heb verschillende specialisten op het gebied van mobiel gesproken en zij geven allen aan dat het op deze manier niet zal werken. Hier moet ik wel bij zeggen dat mijn collega's ook lieten weten dat ze er niet 100% (maar wel voor 95%) zeker van zijn. De aanvullende vraag was ook of je het wellicht al eens hebt geprobeerd?

Badge

Hallo Rick,

Dank je wel voor je moeite. Nee, we hebben het nog niet geprobeerd anders hadden we het antwoord wel geweten. 😉

Dus we komen er wel achter, het had alleen fijn geweest om het niet op trial & error aan te laten komen aangezien telefonische bereikbaarheid belangrijk is voor werk.

We gaan het binnenkort merken, ik laat het wel weten!

Waar ik nog wel benieuwd naar ben: waarom zou het volgens jullie experts waarschijnlijk niet werken? Als VPN op NL staat ingesteld en het werkt toch niet, kan dat volgens mij alleen betekenen dat er nog een ander signaal bestaat dat de locatie van je mobiel laat zien.

Groet! Samantha

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag Samantha, 

Graag gedaan hoor! 

De reden waarom het waarschijnlijk niet zal werken is omdat Wifi bellen in de basis alleen binnen Nederland beschikbaar is en daarom dus niet in het buitenland. Dus ondanks de VPN die je dan instelt zal dit hoogstwaarschijnlijk betekenen dat het niet gaat werken. 

Reageer