Vraag

KPN EEN geschikt voor Gigaset DX800A?

  • 18 November 2018
  • 1 reactie
  • 897 keer bekeken

Wat wil ik bereiken:
- van 1 naar 2 telefonielijnen (op een nummer)
- behoud van huidige telefonie oplossing:
- op basis van 6 Gigaset DECT toestellen
- en een toestel op de receptie (nu dus een Gigaset DX800A welke ook als DECT basisstation fungeert)
- eenvoudig intern doorschakelen (zonder dat daarvoor extra kosten gemaakt moeten worden zoals KPN EEN licenties)
- gebruik van antwoordapparaat buiten kantooruren
- beide lijnen en alle toestellen komen op een nummer
- eventueel een beperkte exta investering (stel max 250,-)

Op dit moment gebruiken we nog een ouderwetse analoge lijn, we willen graag naar een Voip/SIP oplossing. Ik begrijp dat KPN op geen enkel product de SIP gegevens vrijgeeft, dus ik kan niet zelf de benodigde SIP configuratie in de DX800A plaatsen.
Als ik het goed begrijp is het intussen wel mogelijk om via KPN EEN een beperkte selectie van Voip/SIP toestellen te configureren (via XML provisioning?). Zie b.v. de KPN EEN dienstbeschrijving http://www.vandelentelecom.nl/wp-content/uploads/2017/03/docs-kpnbeheerders-Documenten-Overige_Producten-KPN_EEN_Excellence-KPN_EEN_Excellence_Dienstbeschrijving.pdf
De DX800A zit niet in de lijst van ondersteunde toestellen (deze dienstbeschrijving is echter al weer wat verouderd.)

Ik ken niet de details van de XML provisioning omdat deze door KPN of een partner wordt gedaan, maar uit de Gigaset provisioning guide:
https://elcanet.nl/nl/downloads/category/21-siemens?download=52:siemens-n300a-ip-a31008-m2212-r910-5-7643-en-international&usg=AOvVaw3YmReGHsGRtA8xTKf-vqGz
maak ik op dat de DX800A Binary XML provisioning ondersteund (geen Plain XML provisioning). Wat gebruikt KPN hier? Ook begrijp ik dat de DX800A vanaf 2012 alle voor Gigaset mogelijke provisioning methodes ondersteund. Als KPN met binary XML provisioning werkt zou de DX800 dus in principe kunnen werken met het KPN EEN MKB product?

Hoewel de DX800A wordt verkocht via de KPN webshop:
https://www.kpnwebshop.com/telefoontoestellen/universele-ip-telefoons/producten/gigaset-dx-800a/2?origin=991
wordt hij aangeprezen als "een bureau telefoon / basisstation die aangesloten kan worden op een analoge telefoon/toestel of ISDN lijn" over de Voip mogelijkheden die er toch echt in zitten wordt niet gerept (ondanks dat hij onder de categorie "universele-ip-telefoons" is ingedeeld) Het lijkt er dus op dat de KPN dit toestel niet ondersteund t.b.v. Voip.

Intern heeft de DX800A "een soort van" N300A IP ingebouwd, deze wordt volgens de bovengenoemde KPN EEN dienstbeschrijving ondersteund. Is er kans opdat de DX800A kan werken met KPN en ook formeel ondersteund kan worden, of zitten er nog steeds beperkingen in de DX800A die dit onmogelijk maken? Dit lijkt mij een ideaal toestel voor het kleine MKB (tot zo'n 7 medewerkers): een vast toestel voor receptie / secretariaar en DECT toestellen voor medewerkers.

Mocht het inderdaad niet mogelijk zijn om de DX800A te provisionen voor KPN EEN dan zou een alternatief de aanschaf van een N300A IP zijn. Ik kan dan de DECT toestellen overzetten naar de N300A. Hoewel de N300A ook een analoge lijn ondersteund kan ik volgens mij niet de DX800A aansluiten? (de analoge lijn is als het ware een extra lijn in de "trunk" naar de DECT toestellen en kan niet gebruikt worden om een analoog toestel op te plaatsen?)
Ik zou dan dus mijn bureau toestel voor de receptie kwijt raken.

Of moet ik toch overstappen naar een SIP provider om te upgraden naar 2 lijnen met (zo veel mogelijk) behoud van de huidige infrastructuur.Zijn er SIP providers onder in de KPN familie? Is KPN EEN MKB uberhaubt gericht op dergelijke kleine installaties (Internet en een nummer met 2 lijnen)?

1 reactie

Reputatie 5
Badge +5
Goedemiddag Batilan, welkom op het Zakelijk KPN Forum.

Ik help u graag. U valt qua wensen een beetje tussen KPN Klein Zakelijk en KPN ÉÉN in.

Bij KPN Klein Zakelijk kunt u namelijk wel analoge apparatuur aansluiten, alleen is het bij dat abonnement niet mogelijk om 2 gelijktijdige gesprekken te voeren met hetzelfde nummer. Verder sluit dat pakket wel beter bij uw wensen aan.

Met KPN ÉÉN MKB kunt u wel over meerdere lijnen bellen met hetzelfde telefoonnummer, maar KPN EEN MKB ondersteunt formeel alleen de geselecteerde toestellen. Uw huidige apparatuur valt daar niet onder. Mogelijk zijn er wel business partners die hierin afwijken.

Ik help u graag met het samenstellen van een pakket wat zoveel mogelijk op uw wensen aansluit. Gekeken naar de kosten voor de aanschaf en installatie van nieuwe apparatuur gaat de extra investering wel hoger zijn dan €250,-

Reageer