Vraag

KPN EEN met fixed IP

  • 20 October 2020
  • 2 reacties
  • 240 keer bekeken

Sinds kort hebben we een KPN EEN bonded DSL aansluiting met 4 fixed publieke adressen. KPN heeft een Experia V10 DSL modem geïnstalleerd.. 

Nu is de vraag: hoe gebruiken we onze publieke IP’s? De Experia V10 krijgt een publiek IP dat niet behoort tot onze toegewezen adressen. Verder is deze modem ook gewoon ingesteld als een NAT router. Ik zie bij het inloggen in de modem niet onmiddellijk een optie om dit aan te passen.

Moet hiervoor misschien een eigen modem gebruikt worden? We hebben namelijk ook een PPP login ontvangen. Is PPPoE vanaf een achterliggend apparaat mogelijk door de Eperia als “bridge” te gebruiken?

Alvast bedankt


2 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @stijndp ,

Welkom op het Zakelijk KPN Forum!
Binnen het KPN EEN pakket krijgt u een vrij IP-adres (binnen de reeks) die u kunt toewijzen aan één van uw apparaten. Nu is het alleen volgens een collega van de KPN EEN servicedesk niet zo dat het modem als NAT router staat ingesteld. Naar zijn weten staat het modem standaard op DHCP. 

Natuurlijk gaan we wel verder aan de slag om dit op te lossen. Ik heb alleen wat gegevens van u nodig. Wilt u mij een privébericht sturen met daarin uw klantnummer, de bedrijfsnaam en de postcode + huisnummer van het aansluitadres? En wilt u dan het publieke IP-adres dat u gekregen heeft ook gelijk meesturen?

 

Alvast bedankt!
 

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @stijndp ,

Bedankt voor het privébericht met de gegevens!
Ik ben op onderzoek gegaan en ik heb u zojuist in privé een antwoord gestuurd. 

Reageer