Vraag

Overstap naar KPN een

  • 4 October 2018
  • 5 reacties
  • 820 keer bekeken

Hallo,

Ik heb een bedrijf met 4 personen en maak nu nog gebruik van een ISDN aansluiting voor de telefoon.
KPN heeft mij een aanbod gedaan om over te stappen.
De gehele telefoon centrale (tiptel 811) en alle toestellen (tiptel 160) dienen vervangen te worden.
Ik heb nu over het pand verdeeld in meerdere ruimtes totaal 8 toestellen. als ik dat met KPN een ook wil moet ik 8 Kantoorprofielen afnemen a €52,00 per maand!!
Wat houden deze kantoorprofielen in? 52, euro elke maand bovenop de €60,00 abonnementskosten vind ik nogal een bedrag
Op de centrale die KPN aanbied (TGP600CEG) kan ik 8 toestellen aanmelden. als ik 4 toestellen afneem betaal ik maar 4 profielen. kan ik de andere toestellen dan gewoon los kopen en zelf bij de basis aanmelden?

Met vriendelijke groet, Gert-Jan

5 reacties

Reputatie 5
Badge +3
Beste @Gert-Jan Gomes,

De KPN EEN Kantoor profielen zijn is een licentie per medewerker die een eigen VoIP toestel krijgt. In de licentie zitten alle functies voor het toestel, zoals natuurlijk kunnen bellen, maar ook doorschakelen, doorverbinden, wachtstand, wachtmuziek tijdens het in de wacht zetten ect.

De TGP600 is een Panasonic DECT zender, waarop meerdere handsets aangesloten kunnen worden om te bellen. Dit zijn dus draadloze toestellen. De KPN EEN centrale zelf staat in de cloud.

Ik weet niet of u toevallig ook gebruikt maakt binnen het bedrijf van mobiele telefonie, maar indien u dit eventueel onderbrengt binnen de KPN EEN oplossing, scheelt het vaak enorm in de licentie kosten vanwege het bundelen van de twee diensten (vast en mobiel).
Beste Marvinh,
Dank voor je reactie.Helaas hebben wij de mobiele telefonie ondergebracht bij Vodafone. hier over hebben wij niks te klagen en zien vooralsnog geen rede tot een eventueele overstap.
Voor de ISDN moeten we wel op termijn een alternatief.
Ik heb dus in totaal 4 medewerkers die de telefoon beantwoorde, doorverbinden en onderling overleggen via de toestellen. ik zou dus maar 4 profielen nodig hebben. gezien de grote van ons pand (800m2) heb ik in meerdere ruimtes toestellen nodig.ik kan dus gewoon met 4 profielen gebruik maken van 8 toestellen?
Onze huidige centrale is volledig aangelegd en geprogrammeerd door onze eigen technische dienst
Is de KPN een centrale te programmeren door de gebruiker zelf? m.a.w. kunnen wij dit zelf doen.

Met vriendelijke groet, Gert-Jan
Reputatie 5
Badge +3
Hallo @Gert-Jan Gomes,

De licenties zijn bedoeld voor het aantal toestellen waarop gebeld moet kunnen worden. Dit zijn er dan in dit geval 8. Nu zie ik dat u een pand heeft van 800m2, echter gaat hierin een Panasonic DECT zender TGP600 niet genoeg dekking geven. Is het überhaupt de bedoeling dat er draadloze toestellen komen of dienen dit vaste toestellen te zijn?

De KPN EEN omgeving kan niet zelf worden geconfigureerd, dit wordt gedaan door KPN of de Business partner waar u KPN EEN afneemt.
Hoi Marvin,

het kantoor gedeelte van ons pand bestaat uit 2 x 5 x15 meter boven elkaar. hier is ook centraal de server ruimte en de telefoon centrale geplaatst.Het pand heeft alleen wanden in de kantoren van gipsplaat. en vloeren van hout.
Op dit moment gebruiken we 2 dect toestellen voor de man die door het magazijn loopt 25 x20 meter op de begane grond en 25 x 12 meter op een verdieping in het magazijn.
De gehele installatie nu is dus bekabeld op 2 toestellen na. dit is geadviseerd door de heer Hans Wouterlood en niet door ons aangevraagd.
Het aangeboden systeem bied niet veel flexibiliteit t.o.v. het huidige systeem, en ik betaal voor 8 licenties terwijl er nu maximaal 2 gesprekken tegelijk gevoerd worden. Ik vind de maandelijkse kosten op licenties nogal hoog. kan de KPN mij andere opties bieden?
Reputatie 5
Badge +3
Beste @Gert-Jan Gomes,

Er zijn zeker andere mogelijkheden. Indien bijv. uw telefooncentrale nog prima mee kan is het ook mogelijk om met een SIP Trunk met o.a. KPN EEN Bedrijf Connect uw bestaande telefooncentrale en toestellen te gebruiken. De kosten van een SIP Trunk zijn ook lager dan een hosted telefonie omgeving, omdat u uw eigen centrale behoud. U kunt dergelijke diensten ook aanvragen bij KPN of bij een KPN Excellence Business Partner 😜

Reageer