Vraag

Wat is "Extra Veilig Internet", waarom moet ik er toestemming voor geven

  • 13 May 2020
  • 3 reacties
  • 269 keer bekeken

  • Nieuwkomer
  • 1 reactie

Goedemiddag,

Enige tijd geleden heb ik als KPN ÉÉN klant een e-mail ontvangen met daarin het aanbod voor ‘Extra Veilig Internet’.  Dit moet om onduidelijke redenen expliciet aangezet worden. Ik vermoed dat dit te maken heeft met privacywetgeving? Wat ik dan zo jammer vind, is dat ik nergens kan vinden wát ik nu precies aanzet.

Daarom mijn vraag: wat is KPN ÉÉN Extra Veilig Internet, hoe werkt het en waarom moet ik er toestemming voor geven?


3 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen @MvB<

Welkom op het Zakelijk KPN Forum!
Excuses voor de late reactie. Uw topic is er tussendoor geschoten en hebben we in eerste instantie gemist. 

U stelt overigens een hele terechte vraag. Ik kan mij goed voorstellen dat het vraagtekens oproept als u deze mail krijgt zonder duidelijke info over wat het precies is. 

KPN EEN Extra Veilig Internet zorgt voor automatische bescherming vanuit het netwerk tegen malware, ransomware en virussen dankzij blokkering van onveilige websites door een DNS- en webfilter. En het is inderdaad wat u zegt, in verband met de AVG mogen we dit niet zomaar activeren en moet u hier toestemming voor geven. 

Zoals ongetwijfeld ook in de mail vermeld wordt kunt u dit via MijnKPN Zakelijk activeren. 

Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben!

Hartelijk dank voor uw antwoord.

Ik begrijp dat de precieze manier van filteren waarschijnlijk aan regelmatige wijzigingen onderhevig is, maar ik zou toch graag nog wat meer weten.

Momenteel heb ik reeds een IDS/IPS (Intrusion Detection System/Intrusion Prevention System) in gebruik. Is KPN EEN Extra Veilig Internet hiermee vergelijkbaar en wordt mijn eigen IDS/IPS hiermee min of meer overbodig? Als het enkel de poorten voor DNS en HTTP(S) actief is (zoals uw omschrijving “DNS- en webfilter” lijkt te suggereren) dan moet ik mijn IDS/IPS aan laten, want dat onderschept ook regelmatig activiteit op poort 22. Botnet-activiteit lijkt mij ook buiten uw beschrijving te vallen.

Ik zou natuurlijk ook gewoon KPN EEN Extra Veilig Internet aan kunnen zetten en kijken of er nog aanvallen doorheen komen die ik nu afvang, maar een bericht van KPN zelf met wat details is natuurlijk betrouwbaarder.

Alvast hartelijk dank

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @MvB ,

Ik kan mij voorstellen dat u iets meer inhoudelijke informatie over de werking van Extra Veilig Internet wilt. Heel eerlijk gezegd weet ik hier zelf het fijne niet van en gaat het mijn pet te boven. Het beste is om deze vragen voor te leggen aan de technische specialisten van KPN EEN. Hiervoor kunt u de vragen het beste mailen naar servicedesk-an@kpn.com

Mijn excuses dat ik u moet doorverwijzen.

Reageer