Beantwoord

4g databundel onbeperkt voor nederland en belgie

  • 8 January 2020
  • 5 reacties
  • 232 keer bekeken

Wij hebben een hotelschip en zijn op zoek naar een onbeperkte databundel wat in België en Nederland gebruikt kan worden voor het WiFi aan boord. 
 

icon

Beste antwoord door Rick S. 9 January 2020, 15:37

Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Hi Marion, 

Welkom op het Zakelijk KPN Forum! 
Als ik het goed begrijp zijn jullie op zoek naar een oplossing waarmee jullie de gasten in het hotelschip gebruik kunnen laten maken van WiFi? Gaan jullie er zelf ook gebruik van maken of gebruiken jullie daar een aparte verbinding voor? 

En hebben we het hier over een hotelschip dat permanent op een plek aangemeerd ligt (zoals bijvoorbeeld de SS Rotterdam)? Of varen jullie ook met de gasten en moet er dan dus ook op onderweg verbinding zijn? En aan hoeveel gasten gemiddeld moeten we denken?

Als we het namelijk hebben over verbinding op zee bijvoorbeeld dan moet er verbinding gemaakt worden met een satelietverbinding en niet het reguliere netwerk van bijvoorbeeld Nederland. Dit maakt een groot verschil qua kosten. 

Wij hebben een schip wat de ene week van Amsterdam naar Brugge vaart en de week erop weer terug (van eind maart tot eind oktober) Het gaat dus om een 4G databundel wat in een Mifi (waar veel gebruikers op kunnen) gedaan kan worden zodat de gasten en het personeel gebruik kunnen maken van internet. Het gaat om ongeveer 45 personen. Op dit moment hebben wij wel de mogelijkheid om dit te doen maar de kosten zijn 500 euro per maand… 

De vraag is of dit mogelijk is met 1 abonnement of dat het veel goedkoper is om in beide landen een abonnement af te sluiten en de simkaart te verwisselen zodra wij over de grens gaan. Zo ie zo is de vraag of er een onbeperkt zakelijk data abonnement (of particulier als dat mag..) is wat op deze manier gebruikt mag worden.

Reputatie 7
Badge +6

Hi @Marion ,

Bedankt voor de toelichting! 
En kun je dan misschien ook nog een toelichting geven over de route die jullie nemen? Gaan jullie via de kanalen of gaan jullie over zee? En wat voor soort abonnement hebben jullie nu precies? 

Stel dat we bijvoorbeeld naar een Kleinzakelijk Hussel Mobiel abonnement kijken met onbeperkt data zijn de abonnementskosten relatief laag. Maar als u op het tarievenblad kijkt (klik op KPN Kleinzakelijk Nieuw) vindt u onderstaande tabel: 

Zoals u kunt zien zijn de tarieven voor internet op internationale wateren erg hoog en gaan de kosten heel erg oplopen als u met 45 man gebruik maakt. Dat schiet dus wat dat betreft niet op. 

Hi,

Als eerste bedankt alvast! 

Wij varen alleen over de kanalen en kunnen dus gewoon gebruik maken van het bestaande 4G netwerk…

Wij hebben nu een abonnement via TOMTelecom, waarschijnlijk gewoon KPN maar helaas ben ik niet helemaal op de hoogte van wat we nu hebben. 

 

 

Reputatie 7
Badge +6

Geen enkel probleem hoor! We denken graag mee :grin:

Ik ben even intern een rondje gaan bellen en navraag gaan doen over wat hiervoor de beste oplossing is. Na een flinke zoektocht kwam ik erachter dat mijn collega's van de afdeling KPN Events hier een oplossing voor kunnen bieden. 

Ik wil u daarom vragen om zelf even met mijn collega's van deze afdeling te schakelen, zodat zij een voorstel kunnen maken. Ik heb hier zelf namelijk geen inhoudelijke kennis van. U kunt contact opnemen via 030-2551088 of via kpnevent@kpn.com. 

Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en vertrouw er op dat mijn collega's met een mooie oplossing komen! 

Reageer