Delen van ervaringen met KPN LoRa en AWS

  • 13 July 2020
  • 3 reacties
  • 689 keer bekeken

  • Nieuwkomer
  • 0 reacties

Om (KPN) LoRa beter te begrijpen heb ik twee Dragino end nodes gekocht (temperatuur/luchtvochtigheid en GPS) en een data pipeline opgezet met Amazon Web Services (AWS). Ik heb er twee artikelen over geschreven die je via de volgende links kunt lezen:

Temperatuur en luchtvochtigheid

GPS

Hoop dat deze nuttig zijn voor anderen die beginnen met LoRa., want de mogelijkheden met (KPN) LoRa zijn enorm.

Gr,

Erik

 


3 reacties

Hoi Erik,

Leuk om te lezen dat je jouw ervaring zo open deelt! Heb je wellicht nog ideeën om het werken met KPN Things verder te vergemakkelijken? En ik zag trouwens dat in jouw artikelen nog de stap van het configureren van de Flow in KPN Things ontbreekt.

We hebben ook al met andere device-modellen ervaren dat de data rate van RX2 standaard verkeerd in het device geprogrammeerd staat, waardoor het joinen met ons netwerk dan lastig gaat. Zou je me wellicht in een PM het contactpersoon van Dragino kunnen sturen? Dan kan ik mijn collega die met device-makers contact heeft in contact brengen om dit issue eens structureler te bespreken.

Groeten,
Paul - PO KPN Things Portal

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @eas

Zoals Paul ook al heeft aangegeven zijn we heel erg blij met uw bijdrage aan het forum!

We vinden het echt super dat u uw ervaringen op deze manier deelt. Als bedankje hebben mijn collega's ervoor gezorgd dat u in de Things Portal 10 in plaats van maximaal 3 devices toe kunt voegen :grin:

Nogmaals heel erg bedankt!   

Deze uitleg is heeft me enorm geholpen, dank!

De datapipeline heb ik wat moeten aanpassen omdat ik de sensordata uiteindelijk in Grafana wil kunnen uitlezen. Met wat aanpassingen in de Lambda codes uit dit voorbeeld is dit nu gelukt. door de data naar een Timestream database te schrijven ipv DynamoDB.

Groet,,

Pieter   

Reageer