Beantwoord

json postr data niert consistent

  • 11 January 2023
  • 7 reacties
  • 123 keer bekeken

ik zie regelmatig dat de json post data die bij het endpioint aankomt niet hetzelfde is.

Hieronder de verschillen. het probleem is niet altijd.

ik gebruik de php json_decode functie, lijkt mij niet dat daar iets mis gaat.

Iemand bekend met dit probleem?

 

 

 

icon

Beste antwoord door Allowee 18 January 2023, 15:59

Bekijk origineel

7 reacties

Badge

De eerste lijkt illegaal, de tweede is prima. Die illegale wordt binnenkort (kpn zegt vanaf 12 december vorig jaar) opgelost. De illegale is echter prima te parsen door voorafgaand aan het parsen een vs aan het eerste element toe te voegen. Dat is wat ik de afgelopen jaren deed.

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @Allowee,

Bedankt voor de vraag! 
Ik heb samen met wat collega's meegekeken en het valt ons in eerste instantie al op dat er voor beide devices die in de afbeeldingen staan verschillende decoders gebruikt worden. Voor het eerste device wordt de LoRa Geolocation Data en Raw LoRa payload decoder gebruikt en voor het andere device alleen de Raw LoRa payload decoder. Dit kan al voor verschilleden resultaten zorgen. 

Ja klopt. 

Ik zie hetzelfde probleem bij sensors met hetzelfde endpoint

Ondertussen ook wat meer details gevonden. de timeorigin is ook anders.

 

[{"bn":"urn:dev:DEVEUI:A84041000181AF17:","bt":1.673619906E9},{"n":"payload","vs":"0c540067011d80ffffffff"},{"n":"port","v":2.0},{"n":"TIME_ORIGIN","vs":"THINGSENGINE"}]

 

 

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen, 

De terugkoppeling van de specialist blijft eigenlijk hetzelfde. 
Device A84041000181AF17 is gekoppeld aan flow “lsn” en daar zijn 2 decoders actief: LoRa Geolocation data en Raw LoRa payload. 

Device
A840417131822143 hangt aan flow “ULW-Stroom” en daar is alleen decoder Raw LoRa payload actief. En dit geldt ook voor device A84041F79182211A. Die hangt aan flow “hkz” en heeft 2 decoders actief. Dus device 1 en 3 zijn vergelijkbaar qua data. 

Overigens zijn er onlangs ook wat wijzigingen geweest. Meer informatie hierover vind je op de Upcoming changes in KPN SenML

Ik ze dat er nog een topic over verschenen is.

 

Ik heb ondertussen de endpoints aangepast naar het nieuwe formaat met als backup het oude formaat en dat werkt prima.

Beste allen,

 

Ik loop op het moment tegen hetzelfde probleem aan, hierbij gaat het over twee devices die met dezelfde Flow verbonden zijn met hetzelfde endpoint. De data wordt zoals de originele post gestuurd in twee formaten, snel herkenbaar aan het ‘timeOrigin’ field wat in een van de twee als ‘NETWORK’ is ingesteld, en in het andere als ‘THINGSENGINE’.

Wat is de oorzaak hiervan? Heeft dit te maken met het LoRa frame wat vanuit het device wordt verstuurd?

 

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @CoenvdGrinten,

Excuses voor de late reactie! 
We zijn laatst overgegaan naar een nieuw formaat. Vervolgens bleek dat er een bug was waardoor de berichten in zowel het oude als nieuwe formaat verwerkt konden worden. Hier is vervolgens een fix voor geïmplementeerd, maar ook daarna bleek het nog niet helemaal goed te gaan. Dit staat op dit moment bij de specialisten op de lijst om verder te onderzoeken. Het is alleen nog niet bekend wanneer hier een definitieve oplossing voor zal zijn. 

Reageer