Beantwoord

LoRa IoT Plug naar Amazon IOT

  • 5 January 2020
  • 1 reactie
  • 284 keer bekeken

Hallo, 

 

Heb een Dragino LHT64 sensor succesvol aan LoraWan gehangen - nu krijg ik de payload binnen.

Deze wil ik forwarden naar Amazon IoT om in een DynamoDB op te slaan. 

Is dit gepland om ook, naast Azure, te ondersteunen?

Hoe lang wordt de payload data bewaard op de KPN servers?

Is het doel van KPN om ‘alleen’  LoRa Gateways en ‘forward to Cloud provider’ aan te bieden of wil KPN ook een soort service aanbieden met dashboards van data/sensorgegevens bv. met website / iPhone / android?

Wat gaan straks de kosten zijn van het gebruik van KPN LoRa? [per message / per maand etc]

 

Dank & Groeten,

Rob Hoeben

icon

Beste antwoord door Rick S. 8 January 2020, 12:14

Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen @Rob Hoeben ,

Welkom bij de IoT Community! 
Ik heb uw topic gelijk gezien na het aanmaken, maar ik ben gelijk even navraag gaan doen bij de specialisten zodat ik gelijk antwoord voor u had. Vandaar dat ik nu pas een reactie stuur :wink: . Hieronder antwoord op uw vragen:

  • Is dit gepland om ook, naast Azure, te ondersteunen? 

Wat betreft de ondersteuning voor Amazon IoT kan ik aangeven dat deze zeker op de wishlist staat. Bij het bepalen van de roadmap kijken we goed naar wat onze klanten willen. Op dit moment zien we dat er meer vraag is naar aansluitingen op Azure. Dus daar ligt in eerste instantie de focus op. We kunnen dus (nog) niet aangeven wanneer het precies gaat komen. 

  • Hoe lang wordt de payload data bewaard op de KPN servers?

De payload dat wordt gedurende een maand bewaard in de data history. 

  • Is het doel van KPN om ‘alleen’  LoRa Gateways en ‘forward to Cloud provider’ aan te bieden of wil KPN ook een soort service aanbieden met dashboards van data/sensorgegevens bv. met website / iPhone / android?

Beide, vanuit de portal is het mogelijk om te kiezen voor de HTTPS of Azure plug. Maar het is ook mogelijk om te kiezen om de data in Cumulocity te laten landen. Cumulocity is ons IoT dashboard platform. Hiervoor hebben een track en trace en vulgraad template, maar ook is het mogelijk om hier zelf een oplossing in te bouwen. Als u van Cumulocity gebruik wilt maken kunnen we de mogelijkheden hiervoor bespreken.

  • Wat gaan straks de kosten zijn van het gebruik van KPN LoRa? [per message / per maand etc]

Voor het gebruik van LoRa en het platform hanteren we een gestaffelde pricing. Tot 1.000 devices is de prijs €1,50 per device per maand.

Reageer