Vraag

makkelijke manier om data te visualiseren

  • 20 December 2021
  • 5 reacties
  • 159 keer bekeken

Ik ben bezig om met een arduino MKR wan 1300 een eenvoudige luchtkwaliteitsmeter te maken. hierbij meet ik C02, temperatuur en luchtvochtigheid. Ik kan mijn sensoren uitlezen en deze data verzenden naar het KPN things portal via Lora. 

Mijn vraag is nu: Wat is de makkelijkste manier om deze data inzichtelijk te krijgen in de vorm van een grafiek? zodat deze online (via een linkje) op te vragen is.  


5 reacties

Voor test situaties gebruik ik wel eens OpenHAB in combinatie met MQTT en Grafana. Dit is eigenlijk een systeem voor huis automatisering. Maar aangezien ik dit systeem ken is het voor mij heel snel om data op te slaan en te visualiseren.. Met Home assistent kun je waarschijnlijk het zelfde maar is bij mijn weten wat gemakkelijker mee te beginnen. 

 

​​​​​​Of eens kijken naar Grafana zelf ergens draaien op een webserver

 

Hopelijk kan je hier iets mee?

 

MVG,

Sander

Hallo Sander Baijens.

Heeft u iets speciaals moeten doen om de MKRWAN aan de praat te krijgen? Ik krijg maar geen verbinding, Heeft u de antenne verticaal of horizontaal staan? ik gebruik het programma Lora send and receive uit de voorbeelden.

groeten

Piet Dijkshoorn

Hallo piet,

Ik maak gebruik van een Heltec module en soms van de TTGO lora32 dus ik heb geen ervaring met de MKRWAN. Wel heb ik gemerkt dat de module velen malen beter verbinding kan maken in mijn zolder kamer dan beneden in de woonkamer. Dus ik zou eerst beginnen met te kijken of het buiten beter werkt.


Welke library gebruik je? Bij sommige libray’s moet je de key's achterstevoren zetten van een MSB (most significant bit)  naar LSB (least significant bit) . Ander die ik gezien heb gebruiken de term Little Endian en Big Endian.

Hopelijk kan je hier wat mee, veel succes!

Groetjes,
Sander

Hallo Sander.

Sorry, maar uit het eerste bericht begreep ik dat u met een MKRWAN bezig ben, vandaar mijn interesse. Ik gebruik de mkrwan.h  library. Met m'n SX1276 aan een Ard Mega heb ik wel ontvangst en op dezelfde plek met de MKRWAN niet, dus daarom zoek ik een oorzaak.

Groeten

Piet

Hallo piet,

Ik maak helaas geen gebruik van de MKRWAN maar van de eerder genoemde boards.
Heb je deze how-to geprobeerd en dan met het KPN netwerk?
Misschien dat die helpt?

 

MVG, 

Sander Versteegh

Reageer