Beantwoord

MQTT berichten doorsturen naar server

  • 10 May 2021
  • 10 reacties
  • 101 keer bekeken

Hallo,

 

Voor een project probeer ik een IoT device te maken die data doorstuurt naar een mqtt server, nu staat er in de documentatie dat het versturen van deze mqtt berichten getest zou kunnen worden met behulp van een mosquitto test server. Nu heb ik mijn destination als volgende ingesteld:

Mijn mosquitto_sub luistert naar het volgende:

mosquitto_sub -h test.mosquitto.org -p 1883 -t heat -u test_user -P test_user

 

Echter ontvang ik niks bij de mosquitto_sub. Ik heb al veel dingen proberen op te zoeken maar ik snap nog steeds niet waarom het bericht niet aankomt, het device stuurt elke 5 minuten een bericht met unconfirmed data en de juiste payload. De encoder die aan staat is alleen die van de raw payload.

Iemand ervaring met het ontvangen van deze mqtt berichten?

icon

Beste antwoord door Rick S. 10 May 2021, 14:12

Bekijk origineel

10 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @Simon_ ,

Welkom op het Zakelijk KPN Forum! 
Goed dat je dit topic aan hebt gemaakt. We denken natuurlijk graag mee. Ik heb gekeken of ik jouw account in de Things Portal kon vinden, zodat ik daar mee kon kijken. Ik heb het account alleen tot nu toe niet kunnen vinden. 

Met welke naam ben je in de Things Portal geregistreerd? 

Hoi @Rick S. 

 

Klopt ik werk onder het account van Sander van Ruijven Croonwolter&dros.

Ik zie ook dat ik per ongeluk de vraag al als beantwoord heb gemarkeerd, dit was natuurlijk een foutje.

 

Groet,

Simon

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag Simon, 

Thanks! Dat verklaart waarom ik het in eerste instantie niet kon vinden. 
Ik heb het account op naam van Sander van Ruijven erbij gezocht en heb alles even nagelopen. In principe ziet het er allemaal prima uit, maar er is één ding dat ontbreekt waardoor het volgens mij nu met MQTT server niet werkt. Op dit moment staat in de flow ‘heat tracing’ 1 decoder ‘enabled’, namelijk ‘Raw Payload Data’. De MQTT server kan hier niet mee overweg. Het is daarom zaak om in deze flow ook de decoder ‘Decoded ThingsML for LoRa payload’ aan te zetten. 

Ik hoop dat je hiermee verder komt! 

Hoi Rick,

 

Ik heb de decoder nu aangezet, dit verhelpt het probleem echter niet, de mosquitto broker ontvangt helaas nog steeds niks.

 

Groet,

Simon

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen Simon, 

Balen dat dit niet gewerkt heeft! 
We gaan uiteraard verder op onderzoek uit. Ik wil je daarom vragen je het eens wilt testen met een Webhook. Als je de data naar een webhook stuurt kunnen we wat gerichter zoeken naar de oorzaak.

Hoi Rick,

 

Dit is gelukt, ik heb via de webhook data kunnen doorsturen naar een https pagina. De data van device twee die daar naartoe wordt gestuurd is correct. Hopelijk dat dit het makkelijker maakt om naar de oorzaak te zoeken. Het ligt in dit geval denk ik niet aan de devices zelf.

 

Groet,

Simon

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag Simon, 

Bedankt voor het testen!
Goed om te lezen dat de data met de webhook aankomt. Wij hebben nog even gekeken, maar hebben de fout nog niet precies kunnen achterhalen. Je schreef eerder dat je de documentatie allemaal doorgenomen hebt en dat je zelf hebt gezocht naar mogelijke oorzaken. Wij zijn nog even benieuwd of je na het lezen van de documentatie over bijvoorbeeld ThingsML en de Device SDK foutmeldingen of problemen hebt gehad met de implementatie? 

Hoi Rick,

 

Wij hebben geen gebruik gemaakt van de ThingML library omdat onze esp32 ttgo t-beam module in eerste instantie niet ondersteund werdt hierdoor. We sturen de data door met behulp van OTAA reqeust middels LMIC library die ook vaak voor the things network wordt gebruikt. Verder hebben we geen directe problemen ondervonden met de implementatie hiervan.

 

Groet,

Simon

Reputatie 7
Badge +6

Hi Simon, 

Daar ben ik weer! 

We zijn je zeker niet vergeten hoor, maar de specialisten zijn dit nog aan het onderzoeken. Het is op dit moment namelijk niet helemaal duidelijk of het op het netwerk verkeerd gaat of dat we de fout bij de destination moeten zoeken. Ik verwacht hier eerlijk gezegd vandaag nog geen uitsluitsel over, dus zal het na het weekend worden. Zodra ik een terugkoppeling ontvang kom ik gelijk bij je terug. Sorry dat het wat langer duurt! En alvast een fijn weekend. 

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag Simon, 

Ik heb vanmiddag nog even contact gehad met een specialist en we zijn er uit. 
We zien op het netwerk een melding dat er geen connectie gemaakt kan worden met de ingestelde poort (poort 8083) van MQTT server. Dit heeft te maken met het feit dat dit geen poort is die gebruikt wordt voor MQTT. 

Op de pagina Service Name and Transport Protocol Port Number Registry zien we de poorten die voor MQTT gebruikt worden. In dit geval is het zo dat wij gebruik maken van een beveiligde verbinding en dus zou het poort 8883 moeten zijn. Dus als je deze poort instelt zouden de berichten aan moeten komen. Wil je dit testen en ons laten weten of dit gewerkt heeft?

Reageer