Beantwoord

Rejoin request blijft hanging op status executing

  • 23 August 2022
  • 8 reacties
  • 130 keer bekeken

Ik heb op mijn LoRa devices een downlink functie waarmee het apparaat het netwerk kan rejoinen.. Na het sturen van de downlink rejoint het apparaat correct het netwerk. Alleen de status van de downlink blijft staan op executing. Het lijkt alsof de functie zich niet afmaakt. Als er daarna wordt geprobeerd om een nieuwe downlink te sturen, dan blijft de status van de nieuwe downlink op pending. Waarom blijft de status van de rejoin downlink op executing? 

icon

Beste antwoord door Rick S. 16 September 2022, 12:32

Bekijk origineel

8 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @followsense

Goed dat je hier aanklopt! Ik help natuurlijk graag uitzoeken hoe dit precies zit. 
Allereerst ben ik benieuwd met welk device dit precies gebeurd? Wat is de naam van het device in de Things Portal?

Als je deze gegevens stuurt kijken we mee in de portal en komen we hopelijk snel tot een verklaring en oplossing. 

 

Dit gebeurt bij 2 devices: “Protoype23 A3C” en “Protoype23 A38”.

Reputatie 7
Badge +6

Bedankt voor de aanvulling!
Ik heb de devices bekeken en in principe ziet alles er in de Portal prima uit. Bij beide devices zie ik ook nog downlinks van (vrij recent). Device Protoype23 A38 heeft afgelopen maandag nog een rejoin gedaan en device Protoype23 A3C afgelopen donderdag nog. 

Ja klopt dat zie ik ook. Het apparaat voert de rejoin succesvol uit, maar de status blijft nog op executing staan. Hierdoor kunnen geen nieuwe downlinks worden verstuurd. De status van nieuwe downlinks blijft op pending. Weet u waarom de downlinks niet de status delivered krijgen, ook al worden de downlinks wel uitgevoerd?

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen, 

Als ik het goed begrijp blijven de downlinks dus in de devices zelf op pending staan, toch?

Ik ben bang dat we daar niet mee kunnen helpen. Zoals eerder benoemd ziet alles er in de portal prima uit en lijkt het ook allemaal te werken. Na de laatste join van de devices zie ik ook nog downlinks. Is het misschien een idee om eens navraag te doen bij de leverancier van de devices?

 

Nieuwe downlinks blijven in KPN Things op pending staan. De downlinks kunnen wel verstuurd worden. Bij Protoype23 A3C is het ook te zien dat alle downlinks na de rejoin op cancelled staan. Dit komt doordat ze niet uit pending kwamen en ik deze zelf had gecancelled.

Verder heb ik contact opgenomen bij mijn leverancier. Het zou ook aan hun kant kunnen liggen, maar dat moet ik nog horen.

Bedankt voor de hulp!

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen @followsense,

Daar ben ik weer! 
De specialisten hebben weer gekeken en we zijn weer wat verder.  Mijn collega heeft vooral naar Protoype23 A38 gekeken, aangezien Protoype23 A3C alleen cancelled downlinks heeft. Daarnaast geeft hij aan dat het klopt dat de downlink van Protoype23 A38 pending blijft. Dit is een bekende bug in het feedbackmechanisme. Als het device zich reset na een downlink en dus geen acknowledgement stuurt, treed er een resetdetectiemechanisme in werking. Er zit een edge case in dat mechanisme dat als het device zich meldt met een andere FCntUP dan 0, dat de downlink op pending/executing blijft hangen. Er wordt momenteel hard gewerkt aan een fix voor deze bug. Hier komt dus gelukkig wel een oplossing voor. 

In onderstaande screenshot zie je dit terug. De downlink wordt verstuurd, het device reset zich en komt online met FCntUp 1 en daarom blijft de downlink nu op executing hangen.

 

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @followsense,

Even een update over de bug mbt de functionaliteit om downlinks die op pending/executing blijven hangen. Ik heb begrepen dat de fix voor dit issue inmiddels gereleased is. Dit zou nu dus niet meer moeten gebeuren. 

Alvast een fijn weekend! 

Reageer