Vraag

AppEUI voorzien van OUI?

  • 25 October 2017
  • 6 reacties
  • 361 keer bekeken

In de LoRa spec staat het volgende beschreven: "The AppEUI is a global application ID in IEEE EUI64 address space that uniquely identifies he entity able to process the JoinReq frame.".

Betekent dit dat de AppEUI niet random gekozen mag worden, maar dat de OUI (Organizationally Unique Identifier) moet worden opgenomen in de EUI? (Net zoals bij een DevEUI zegmaar).

Alvast bedankt!

6 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Hi @robkleinee.

Leuk om je weer terug te zien!

De OUI hoeft niet per se in de AppEUI in opgenomen worden, aangezien bij ABP de AppEUI niet vereist is. Daarnaast gebruiken we in de Developer portal een vaste AppEUI, die gebruikt wordt bij OTAA.
Hallo Rick,

Bedankt voor je antwoord! Ik bedoelde echter het gebruik van de AppEui in combinatie met OTAA en Thingspark. Dus niet in combinatie met ABP en/of de Developer Portal.

Daarnaast was de vraag meer in het algemeen bedoeld, los van Thingspark of de Developer Portal. Maar bijvoorbeeld ook in het geval de AppEui gebruikt wordt op een netwerk van een andere operator.
Reputatie 7
Badge +6
Hi Rob,

Maar natuurlijk graag gedaan!
Ik had al een zwak vermoeden dat het eventueel over het gebruik in combinatie met OTAA en Thingspark ging.
Nu doen wij in de basis voornamelijk service gericht op het gebied van de Developer Portal. Dit betekent dat ik voor het gebruik van OTAA op Thingspark wat verder op onderzoek uit moet. Ik ga hier achteraan en houdt u op de hoogte!
Hallo Rick,

Is er ondertussen al wat meer bekend?
Reputatie 7
Badge +6
Hi Rob,

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog geen volledig antwoord heb mogen ontvangen. Ik ga er daarom wederom achteraan.
Mijn excuses voor het feit dat het zo lang duurt.
Reputatie 7
Badge +6
Hi Rob,

Daar ben ik alweer!
Toen ik zojuist navraag ging doen bleek dat men verder op onderzoek gegaan is en inmiddels wel een antwoord hebben.

De AppEUI is een unieke identifier en deze zal in het KPN netwerk door KPN worden verstrekt. In het geval van roaming wordt de AppEUI (en DevEUI) gebruikt om te herkennen naar welk netwerk de data gerouteerd moet worden.

Ik hoop dat uw vraag hiermee beantwoord is.

Reageer