Beantwoord

Backend API voor device management

  • 20 December 2019
  • 5 reacties
  • 931 keer bekeken

Laatste informatie die ik gekregen heb over een API voor het toevoegen/verwijderen van devices was dat deze mogelijk in Q4 beschikbaar zou komen. Is hierover inmiddels meer duidelijkheid? 

icon

Beste antwoord door Rick S. 19 February 2020, 09:58

Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @LoraEddy ,

Natuurlijk ga ik graag weer achter een update voor u aan. Wat betreft de LoRa Developer Portal kan ik wel aangeven dat de mogelijkheid om een API te gebruiken voor het toevoegen/verwijderen van devices niet meer gaat komen. Dit heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat de Developer Portal per 31-12 vervangen wordt door de KPN Things Portal. De Developer Portal wordt per 01-03-2020 definitief uitgeschakeld. Heeft u zich al geregistreerd voor de KPN Things Portal?

Ik heb mij zojuist aangemeld. 

Maar hoe verhoud deze website zich tot https://kpniot.mendixcloud.com/ ?

Reputatie 7
Badge +6

Dat is goed om te horen Eddy!

De pagina https://kpniot.mendixcloud.com/ is de service portal voor gebruikers die daadwerkelijk een abonnement hebben voor LoRa connectiviteit. Zij kunnen via deze pagina tickets aanmaken voor de IoT servicedesk. 

De Things Portal heeft mij al erg ver geholpen met het automatiseren van het device management. 

Ik heb echter nog een vraag hierover. Middels de ‘get specific device’ call in postman komt er een grote hoeveelheid gegevens binnen. Is er een beschrijving van de betekenis van deze gegevens?

Veel velden spreken voor zich, maar ook een aantal niet.

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen @LoraEddy

Daar zijn we weer! 
Goed om te lezen dat u alweer een stuk verder bent. Ik heb gelijk ook even navraag gedaan over een beschrijving/uitleg van de gegevens die u ziet. Op de Device Manager API pagina vindt u een link naar de device-manager pagina en daar staat een uitleg van de betreffende gegevens. Op deze vervolgpagina kunt u onder de kop ‘Devices’ terecht bij ‘Retrieve Devices’. 

Natuurlijk hoor ik het graag als u hier nog specifieke vragen over heeft :wink:

Reageer