Vraag

Bereik in Beesel (Limburg)

  • 2 May 2023
  • 6 reacties
  • 69 keer bekeken

Hallo,

 

Wij hebben in de gemeente Beesel een aantal LoRa sensoren geïnstalleerd in november vorig jaar.

De data ontvangst was op het randje, maar voldoende om nuttige data uit te halen. Nu merken we dat de ontvangst sinds ongeveer maart is verslechterd, waardoor er van een aantal sensoren minder dan 10% van de verzonden berichten aankomt.

 

Is er bekend of er iets is veranderd in het LoRa netwerk? En is het mogelijk dat we kijken naar opties om het bereik te verbeteren?

 

ter info: de sensoren bevinden zich buiten.


6 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen @QuantiBerg,

Welkom terug! 
We onderzoeken graag of en wat er precies veranderd is waardoor de situatie verslechterd is. Om gericht op onderzoek te gaan wil ik graag weten om welke devices het precies gaat. Heb je voor ons de naam en/of de DevEUI van de devices die zich in de gemeente Beesel bevinden? 

Reputatie 1
Badge

Ik kan bevestigen dat het bereik in kern Beesel altijd al op het randje is. Goede antenne is hier van belang, zeker binnen. 

Ik kan niet spreken voor de overige kernen of buiten gebied. Ik heb echter geen test meer gedaan de laatste maanden, ik zal ook nog kort even een testje doen om te zien of er iets is veranderd de laatste maanden.

@Rick S. 

Ik heb even een PB gestuurd met de devices

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen @QuantiBerg,

Bedankt voor het privé bericht met de devices!
Ik heb de specialisten gevraagd om op onderzoek te gaan naar het probleem en een oplossing. 
Ik hoop hier snel meer over te horen. Jullie horen uiteraard direct weer van ons als er meer duidelijk is. 

 

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag @QuantiBerg,

Daar ben ik weer!  
Een van mijn collega's is op onderzoek gegaan en ziet inderdaad dat het bereik daar beperkt is, maar zoals je zelf omschreef was dat al bekend. Er zijn in het netwerk geen changes geweest, waardoor het bereik nog slechter is geworden. Na wat verder onderzoek kwam hij er wel achter dat er een Gateway vlakbij Beesel down is. Dat is in dit geval dus de boosdoener. De oplospartijen zijn aangestuurd om dit op te lossen, maar het is nog niet bekend wanneer dit precies gaat gebeuren. 

Vermoedelijk ben je er bekend mee, maar voor de zekerheid wil ik het toch ook even benoemen. Het is mogelijk om een Plug & Play LoRa Gateway te plaatsen. Deze kan eventueel aangevraagd worden via de IoT Service portal. 

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen @QuantiBerg

Ik kreeg net het bericht binnen dat de mast hersteld is. Als het goed is zou het verbruik nu dus weer wat beter moeten zijn. 

Fijn weekend alvast!  

Reageer