Beantwoord

Custom uplink payload decoder?

  • 25 March 2021
  • 3 reacties
  • 98 keer bekeken

Beste Forum,

Bij mijn "1e project" krijg ik 3 mogelijkheden te zien voor een decoder. Ik meen mij te herrineren dat TTN de optie biedt om een eigen decoder te implementeren, is dat binnen KPN things mogelijk? Indien die optie aanwezig is zal ik iets over het hoofd zien want ik kan het niet vinden.

 

Mvg,

Paul

icon

Beste antwoord door Rick S. 29 March 2021, 19:16

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen Paul, 

Voor zover ik weet is het niet mogelijk om een eigen decoder te implementeren. Maar 100% zeker weet ik het niet. Dus ik ga graag op onderzoek uit. Heeft u al een idee over een decoder die u zou willen implementeren? Zo ja, heeft u dan ook de specificaties van deze decoder, zodat we dit gericht kunnen onderzoeken?

Ik zat origineel te denken aan een het schrijven van een eigen encoder met in KPN's portal dan een bijbehorende decoder(en vise versa). Anderzijds heb ik gekeken naar CayenneLPP omdat het erg relatief kaal en erg flexibel is. De vrijheid om zelf een encoder/decoder te maken zou alsnog de voorkeur hebben maar als CayenneLPP een optie is dan zou dat al erg mooi zijn. De ThingsML library is mooi uitgebreid maar als enige optie is het een beetje jammer.

Reputatie 7
Badge +6

Goedenavond Paul, 

Daar ben ik weer! 
Ik heb vanmiddag even contact gehad met de specialisten. Er kan binnen KPN Things geen eigen decoder geïmplementeerd worden. We ondersteunen het omzetten van CayenneLPP naar SenML niet. 

Het is natuurlijk wel mogelijk om de rauwe payload te laten doorsturen. Vervolgens kunt u aan de Application Service kant CayenneLPP decoding doen. Hiervoor moet u dan natuurlijk gebruik maken van de ‘Raw LoRa Payload’ decoder. 

Reageer