Vraag

Developer device werkt niet meer?

  • 21 December 2018
  • 3 reacties
  • 754 keer bekeken

@Tim , zou je mijn device Test-Geo eens willen nakijken? Dit device stopte 20-12 na 22:00 onze tijd met communiceren. Het device wil nu niet meer OTAA joinen. Als ik test uplink doe krijg ik het bericht keurig binnen op mijn server. Toch staat er in het mendix overzicht een rood kruisje achter mijn device. Alvast veel dank, Jeroen

3 reacties

Ik heb zojuist van Simpoint begrepen dat er inderdaad een storing is op het KPN LoRaWAN netwerk. In ons geval werken 4 van de 50 devices niet meer: dit gebeurde vrijwel op hetzelfde moment (20-12 om ca. 22:10) op 3 verschillende plaatsen in het land. Ik gok dat er ergens een server achter een load-balancer zijn werk niet goed doet (maar dat is pure speculatie :-)). Ik kan via een paar TTN gateways zien dat de sensoren nog steeds netjes werken. Hoop dat KPN het lek snel boven water heeft en dat ze wat duidelijker communiceren over deze zaken.

@Tim
@Batilan dank voor je reactie, dan ligt het waarschijnlijk niet aan mij. Ik heb sleutels gewisseld, verder alles hetzelfde (sketch, positie, antenne) en nu doet ie het weer. Heeft dus niets te maken met de lokatie lijkt het...
Reputatie 7
Badge +6
Goedemiddag Heren,

Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij nog niet verder verdiept heb, maar begrijp ik goed dat de devices inmiddels weer naar behoren werken?

Overigens ontvangt u nu pas een reactie, omdat wij in het weekend niet beschikbaar zijn. Ik weet dat u uw vraag afgelopen vrijdag al geplaatst heeft. Door de drukte voor de kerstdagen zijn wij er toen niet aan toe gekomen. Onze excuses hiervoor!

Reageer