Vraag

Device not joined

  • 15 februari 2019
  • 10 reacties
  • 1064 keer bekeken

I am just starting with development with LoRa and I have sent a join request from my device to LoRaWAN.
The dev portal state that "the last message could not be forwarded to destination endpoint URL", but this is (for now) a public endpoint.
Also, my AppKey is made up and my AppEUI is 0059AC0000010120
Is this sufficient for a working connection?
Could you please check what the status is of the device?

10 reacties

Reputatie 6
Badge +6
Hi @Hans van den Elsen ,

Welcome to the IoT Community!
Great to hear that you've started with LoRa. I found your Developer Portal account and I see your device with the status 'Error'.
The Join Request wasn't succesfull, but I can't see what the exact issue is.

I suggest that I remove the device from your account and that you start a new Join Request. As soon as you have done this I would like to hear from you, so that I can check whether this Join Request has gone well. Is this ok?
Thanks Rick. That would be great.
Reputatie 6
Badge +6
I just deleted the device form the Developer Portal. You can create a new Join Request.

Keep me posted!
Reputatie 6
Badge +6
Hi Hans,

Did you create a new Join Request again?
Yes. Just did. Sorry for the delay. It seems it worked somewhere down the line, but now it's not joined again.
Reputatie 6
Badge +6
Hi Hans,

Thanks for your message!
I've checked your account and i see one devices as 'Activated'.

This device succesfully joined the network on 21-02 and as far as i can see the device should work.
Did you test the device?
I tried to connect again but no success. It just doesn't seem to connect again. Same device, same app_eui, same dev_eui, but different app_key. Could that be the problem?
Reputatie 6
Badge +6
Hi Hans,

Maybe this is a weird question, but how do you see/know that the device didn't connect succesfully to the network?

Like i wrote in my last message, device LoPy4-1 (DevEUI ending with C6B has succesfully joined the network on 21-02.. So the device is connected now 😉
I am using the SDK from the producer (PyCom) and joining the network outputs that I am not joined at the network. Are you saying that once my device has been joined once, the device should be able to just send data?
Reputatie 6
Badge +6
That's correct! When the device has joined the network, you should be able to send data😉

Reageer