Vraag

Device toevoegen lukt niet

  • 31 December 2020
  • 6 reacties
  • 198 keer bekeken

Ik probeer een Elsys desk sensor toe te voegen. Via de sensor settings app heb ik de device EUI, App EUI en App Key uitgelezen en ingevuld onder ‘link connectivity’.

Vervolgens krijg ik de volgende melding: ‘There was a problem creating the KPN LoRa Network: Not Found’.

Wat gaat hier mis? Kan dit te maken hebben met het feit dat dit een wat oudere sensor is (2018)?


6 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Goedenavond @yvonne.vanden.boom ,

Welkom op het Zakelijk KPN Forum! 

Excuses voor de late reactie. Allereerst ben ik benieuwd of u de Create your first device gevonden heeft en deze stappen heeft gevolgd?

Ja, dat heb ik gedaan. Ik heb toen gekozen voor ‘Device with preset connectivity (you provide credentials)’ aangezien het om een Elsys device gaat. Echter na het invullen van de devEUI, AppEUI en AppKey verscheen de melding.

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag Yvonne, 

Ik zie het device in de Things Portal naar voren komen, maar het device is niet met het netwerk verbonden. Als u in de Things Portal naar de device pagina gaat kunt u het device koppelen via de knop ‘Link Connectivity’. Daar vult u dan de DevEUI, de AppEUI en de AppKey in en dan zou het device verbinden moeten maken. Geeft u een sein als u deze gegevens heeft ingevuld?

Goedemiddag Rick,

Klopt. Als ik DevEUI, de AppEUI en de AppKey invul, krijg ik de volgende melding: 

There was a problem creating the KPN LoRa Network: Not Found

Het lijkt er dus op dat ik de verkeerde waarden invul. Deze heb ik gehaald uit de app waarmee ik de sensoren configureer.

 

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen Yvonne. 

Oh sorry. Dan heb ik dat eerder verkeerd begrepen. Het was mij nog niet duidelijk dat u de foutmelding krijgt als u het device daar probeert te koppelen. Ik moet hierbij zeggen dat ik zelf weinig kennis heb van Elsys devices en ben dus ook niet bekend met de app waar u naar verwijst. Heeft u ook al bij de leverancier navraag gedaan over de foutmelding die u krijgt met deze gegevens?

Nog niet, dat zal ik eens doen. Dank voor het meedenken.

Reageer