Vraag

Downlink berichten verstuurd op channel LC127

  • 29 september 2016
  • 4 reacties
  • 227 keer bekeken

Sinds kort zijn we bezig met het implementeren van een eigen Lora-node en we testen deze node op het KPN Lora netwerk. De node laten we nu met ABP verbinden met het KPN netwerk. Op sommige momenten komen downlink MAC en databerichten netjes aan op de node, echter de laatste tijd komen de MAC en databerichten niet meer aan op de node. De software op de node is de gehele tijd hetzelfde gebleven.

Wat opvalt is het volgende: voorheen (toen de berichten nog aankwamen) was op de wlogger te zien dat de berichten werden verzonden naar de node op channel RX2. Nu worden deze berichten op channel LC127 verstuurd. Het vermoeden is dan ook dat dit de oorzaak is van het probleem. Nu de vraag: waarom wordt nu opeens LC127 gebruikt? En welk channel is LC127?

4 reacties

Reputatie 2
Badge +1
Hi Rob,

LC127 is een andere benaming voor RX2 in onze netwerk. Je zal deze dus nog wel eens door elkaar zien, maar ze zouden exact hetzelfde moeten zijn.

Overigens hebben we ook bij andere klanten gezien dat er problemen kunnen ontstaan wanneer downlink via RX2/LC127 wordt verstuurd. Beste is natuurlijk hier niet in terecht te komen en gewoon het eerste receive window te gebruiken. Daarnaast hebben we vanmorgen een instelling in ons netwerk aangepast die ook het downlink gedrag zou moeten verbeteren.

Groet,

Michiel
Bedankt voor je reactie Michiel! Echter, wat bedoel je met "Beste is natuurlijk hier niet in terecht te komen"? Is dat op een bepaalde manier af te dwingen?
Reputatie 2
Badge +1
Ja dat is natuurlijk de vraag. Dit heeft te maken met dekking. Het eerste receive window wordt met minder power uitgezonden, RX2/LC127 is eigenlijk alleen voor 'nood' gevallen wanneer het bereik net voldoende is. Zoals je weet zijn we ons netwerk nog verder aan het uitbreiden dus wordt de dekking de komende maanden continu beter, maar je kan ook kijken of je antenne design goed is of eens op een andere locatie proberen.
Gisteravond bleek inderdaad dat de node op een andere locatie wel data ontving in RX2. Nu terug op de oude locatie werkt het niet meer, dus lijkt het inderdaad te maken te hebben met de dekking/ontvangst antenne.

Reageer