Beantwoord

Downlink_Sent berichten koppelen aan downlink berichten

  • 8 November 2017
  • 4 reacties
  • 237 keer bekeken

Hallo,

Ik zou graag willen weten hoe ik kan achterhalen welk downlink bericht is verzonden naar het apparaat a.d.h.v. het downlink_Sent bericht. Ik kan een vrij ruwe schatting maken d.m.v. het DevEUI en FPort, maar stel dat ik meerdere berichten queue voor een apparaat op dezelfde FPort, dan kan ik deze twee berichten niet meer van elkaar onderscheiden.

Mis ik gegevens hoe ik dit wel kan achterhalen? Of wat is hierbij de juiste methode om dit te achterhalen? Op het moment dat ik een bericht queue krijg ik geen UID terug van kpn waarbij ik kan eenvoudig zo'n koppeling kan maken.
icon

Beste antwoord door Rick S. 10 November 2017, 12:53

Bekijk origineel

4 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Goedemorgen @jraats,

Aangezien ik voor de vraag omtrent de validatie tokens toch al in gesprek was met de specialisten heb ik direct de vraag gesteld omtrent het achterhalen van de downlink berichten. In eerste instantie kreeg ik de melding dat de specialisten ook niet direct een oplossing hebben om het te achterhalen. Natuurlijk leggen we ons daar niet zo maar bij neer en heb ik gevraagd om nog verder op onderzoek te gaan voor een alternatief.

Zodra ik een terugkoppeling krijg, hoort u dit natuurlijk direct van mij!
Bedankt voor de terugkoppeling! Voor nu gebruik ik als tijdelijke optie 'DevEUI' en 'FPort'.

M.b.t. de andere vraag. Ik ben nog bezig met het onderzoek waarom het niet werkt. Ik kom bij u terug als ik hierin vast loop.

Met vriendelijke groet,
Joost
Reputatie 7
Badge +6
Goedemiddag @jraats,

Ik heb weer een terugkoppeling van de specialisten ontvangen. We hebben niet direct dé oplossing kunnen achterhalen, maar wel een manier om de downlink berichten te achterhalen. Het advies is als volgt:

'Op dit moment hebben we hier in onze software geen specifiek principe voor. Of hier in de toekomst nog aan gewerkt zal worden weten we op dit moment niet. De message buffer werkt volgens het First in, First out principe. Als u dus de volgorde onthoudt van de verstuurde downlink berichten, dan kunt u weten welke berichten verstuurd zijn (dit i.c.m. de downlink_Sent berichten).'
Goedemiddag Rick,

Bedankt voor uw reactie. Hier kan ik inderdaad wat mee! 😀

Met vriendelijke groet,
Joost

Reageer