Vraag

Ervaringen met configuratie voor MCCI Lorawan LMIC

  • 29 May 2024
  • 0 reacties
  • 14 keer bekeken

We zijn aan het experimenteren met class A sensors op ESP32, met de veel gebruikte MCCI Arduino Lorawan stack 
Met zeer wisselende resultaten. Soms snelle joins, soms helemaal niets.
Kan aan ontvangst en dekking liggen, brakke gateway, configuratiedetails, zeg het maar.,  Erg lastig troubleshooten.

1 ding willen we iig uitsluiten: slechte configuratie. De belangrijkste vraag daarom:
Wat zijn jullie ervaringen met de default configuratie voor deez stack met eu868 en TTN ?  (omdat er geen specifieke KPN configuratie in die stack beschikbaar is).  
Voorbeeld van een potetieel conflict:  KPN zegt : “gebruik SF12 voor joins”   . Maar Lora best practice (om airtime laag te houden) is starten met SF7, en ADR als step-up naar SF12. Dat is ook hoe de MCCI lib is geimplementeerd. De configuratie : basis SF12 en 14DB power, vereist aanpassen van die standaard library, en dat is qua onderhoud niet erg prettig
Wie heeft ervaring hiermee en kan hier iets over zeggen ?

Dan nog wat algemene opmerkingen

  • Bizar dat KPN stopt met het forum, en verwijst naar de community. Zolang je niet net zo groot bent als TTN neem je m.i. je rol als KPN hierin niet erg serieus.
  • Raar dat KPN specialisten niet zelf reageren / actief zijn op de fora. Overal bij vragen staat “we hebben het doorgegeven” en dan na 1 week “de specialisten zeggen a,b, of c".  Dat is in engineering kringen een uiterst frustrerende, niet echt acceptabele en werkbare manier van communiceren

 Kortom, ik weet niet of we onze oplossingen straks op KPN things gaan uitrollen. Daarvoor moet het wel echt stukken beter worden qua support. 

Grtz en happy coding !!!


0 reacties

Geen reactie

Reageer