Vraag

FCntDn

  • 27 August 2018
  • 3 reacties
  • 724 keer bekeken

Reputatie 1
Badge
Tijdens een webhook test zag ik dat de Dn frame teller oploopt, terwijl ik enkel up verkeer genereer. Na opstarten Fcntup = 0, Fcntdn = 1, en dan na elk up bericht beide hoger. Wat zijn dat voor een dn berichten?

3 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Hi @NoelTrain, dit is mogelijk een Confirmation bericht, de response dat een bericht is ontvangen. Als deze niet komt, weten we niet zeker of het is gelukt om het bericht daadwerkelijk te verwerken. Het bericht kan u inzien op de Wireless logger (alleen als u "live" klant bent).
Reputatie 1
Badge
Oke, ik wist niet dat de confirmation optie bij KPN LoRa aan staat. Ik dacht dat dit teveel gateway verkeer genereert (1% duty cycle?) en de gateway niet fdx kan werken zodat ontvangst dan momenteel niet mogelijk is.
Reputatie 7
Badge +11
Ik kon gisteren even niet op de term komen, maar ik bedoel dus inderdaad de "acknowledgement". Op het netwerk bieden we de functie aan. Het klopt dat dit extra gateway verkeer genereert. Deze optie kan in de software van de device worden ingesteld en zal bij de meeste devices geactiveerd staan. Het verschil is het sturen van een unconfirmed of confirmed bericht. Bij een unconfirmed bericht zal er geen acknowledgement achteraan komen.

Meer uitleg hierover kun je in dit topic lezen.

When a downlink message is sent from AS to LRC it confirms the message being queued (LRC queued your request), you will get a “downlink sent” message when the message is sent (nothing about if it is received).
if you give confirmed=1 on the URL a confirmed downlink will be send and on the next uplink the ACK flag is set by the device.

Reageer