Beantwoord

Geolocation incorrect

  • 14 May 2018
  • 5 reacties
  • 482 keer bekeken

Na een lange tijd proberen is het mij inmiddels gelukt om dmv een node-red server en een lopy verbonden met het kpn developer portal het geheel werkend te krijgen. Nu krijg ik alleen voor zover ik weet de verkeerde coordinaten doorgestuurd. Als ik het apparaat aanzet draait het de code en zie ik bij het debug menu in node red allerlei data verschijnen, alleen de locatie lijkt niet te kloppen. Dit is wat ik in mijn node-red server waarvind:
LrrLAT: "52.069241"
LrrLON: "4.349416"
Na op google maps gekeken te hebben blijkt het bij een kpn kantoor in de buurt te zijn.
Hoe kan ik op de juiste manier de locatie testen?
icon

Beste antwoord door Rick S. 24 May 2018, 13:08

Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Hi @Jim_GB,

Welkom bij de IoT Community!
Goed om te lezen dat het gelukt is om uw device werkend op het netwerk te krijgen. Natuurlijk kijk ik graag mee en onderzoek ik wat er precies gebeurt met de geolocation.

Wilt u mij in een privébericht de DevEUI van het betreffende device sturen? En wat is de locatie die het device zou moeten geven?
Reputatie 7
Badge +6
Goedemorgen @Jim_GB,

Bedankt voor het sturen van de gegevens!
Ik moet bekennen dat ik niet direct kan plaatsen wat er hier gebeurt, waardoor dit adres naar voren komt. Ik zet deze vraag door naar onze specialisten om er wat verder in te duiken. Wanneer ik een terugkoppeling ontvang geef ik natuurlijk direct een gil!
goedemorgen @Rick S.
Bedankt voor je vlotte antwoord. Ik ben zelf ook zeer benieuwd wat de oorzaak is en zie jullie reactie tegemoet 🙂

Met vriendelijke groet,

Jim Wabeke
Reputatie 7
Badge +6
Hi Jim,

Bedankt voor de reminder (in privé)!
Ik heb gister weer een terugkoppeling ontvangen van de specialisten. In eerste instantie had ik een reactie gekregen, maar daar moest ik zelf ook nog even over doorvragen.

In dit geval heeft u de laatst bekende locatie ontvangen in dit bericht. Dit heeft te maken omdat er bij dit bericht minder dan 3 Gateways bereikt zijn (dit kunt u zien bij de LLR count). Voor Geolocation zijn er minimaal 3 Gateways nodig om een locatie te kunnen bepalen.
Opmerking:
LrrLAT en LrrLON is de locatie van de laatste gateway die je hebt bereikt (correct me if I'm wrong). Terwijl DevLAT en DevLON de locatie is van de node.

Reageer