Vraag

Hoelang blijven devices op het oude KPN Portal werken?

  • 13 December 2019
  • 6 reacties
  • 717 keer bekeken

Beste support team,

 

Gisteren hebben we geprobeerd om over te stappen naar het ‘the things’ portal van KPN. Dat is gelukt, een nette duidelijke documentatie was beschikbaar waarvoor dank! Echter is het bericht dat wordt verzonden van het  the things’ portal anders dan die van het oude KPN developers portal. Daarvoor moeten we onze applicatie server anders inrichten. 

Mijn vraag daarom, in hoeverre / tot hoelang is het mogelijk dat de geregistreerde devices op het oude KPN portal blijven werken met dat Portal? Dan kunnen wij in de tussentijd de huidige applicatie server blijven gebruiken en een andere applicatie server opzetten om het nieuwe berichten format te kunnen verwerken. 

 

Met vriendelijke groet en dank,

Stefan


6 reacties

Reputatie 5
Badge +3

Hallo @Stefan van den Heuvel , ik heb uw vraag uitgezet, ik hoop snel antwoord te hebben. :thumbsup:

Reputatie 7
Badge +6

Goedemorgen Stefan, 

Goed om te lezen dat u inmiddels ook met de KPN Things Portal aan de slag bent gegaan! 
Als u specifieke vragen met betrekking tot deze portal heeft kunt u natuurlijk altijd een topic aanmaken op het KPN Things Forum.

Wat betreft de devices in de Developer Portal moeten we even kijken tot wanneer deze precies blijven werken. In principe wordt de Developer Portal per 31-12 vervangen voor de KPN Things Portal. Ik weet alleen niet zeker of de Developer Portal per deze datum ook al helemaal uitgezet wordt. Daar gaan we nog even achteraan :wink:

Super, graag hoor ik hier nog een bevestiging of uitsluitsel van!

De reden dat we dit vragen is omdat we op het moment een 3-4 weken durende test hebben uitstaan. Die was al eerder gepland maar door software issues aan onze kant is deze nu op een vervelende tijd van start gegaan. Daardoor zal de test tot later dan 31/12 duren. Graag horen we wat de mogelijkheden voor dit probleem zijn.

 

Met vriendelijke groet,

 

Stefan van den Heuvel

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag Stefan, 

Bedankt voor de toelichting! 
Ik kan mij goed voorstellen dat u graag de volledige test wilt doen en dat gaat ook helemaal lukken. De LoRa Developer Portal wordt per 01-03-2020 helemaal uitgeschakeld. Natuurlijk moedigen we de gebruikers van de LoRa Developer Portal aan om de overstap naar de Things Portal te maken, maar er is dus genoeg tijd voor jullie testperiode! 

Ik wens jullie alvast hele fijne feestdagen! 

Goedemorgen Rick,

 

Dat bericht stelt ons helemaal gerust! Ondertussen zijn wij inderdaad bezig met die overstap.

Hartelijk dank voor uw antwoord.

 

Fijne jaarwisseling!

Stefan van den Heuvel

Reputatie 7
Badge +6

Goedemiddag Stefan, 

Hopelijk hebben jullie ook een heerlijke kerst gehad! 
Goed om te lezen dat jullie ook met de overstap bezig zijn. Als ik nog ergens anders mee kan helpen hoor ik het natuurlijk graag. En natuurlijk wens ik jullie ook een hele fijne jaarwisseling :grin::champagne::fireworks:

Reageer