Vraag

https verbinding werkt niet

  • 9 december 2020
  • 16 reacties
  • 560 keer bekeken

Ik gebruik het voorbeeld van web https://webhook.site alles lijkt goed maar geen data komt daar binnen. Header is ook leeg (geen spatie). wat kan ik nog meer doen om te testen.

 

Data komt goed binnen denk ik.

 

Flow staat volgens mij ook goed

 

 

 

https://webhook.site/c5709386-4365-4110-9135-dce5dcca18cc

Maar geen data in webhook, wat gaat hier mis?

 

 


16 reacties

Je hebt geen Decoders aanstaan.

Zet minimaal 1 decoder aan wil je dat er data wordt gestuurd.

Thanks, heb ik geprobeerd maar het zelfde resultaat.

 

Geen idee, ik heb ook al alles opnieuw aangemaakt. en gekoppeld.

Paar dingen die kje nog kunt proberen:

2 Decoders aanzetten, ook Geo locatie?, kijken wat er dan gebeurd

Stuurt je device daadwerkelijk een payload?
 

Decoders aangezet geo locatie ook. Alles weer opnieuw gedaan maar geen resultaat. De lora sensor stuurt wel elke minuut de data die kan ik zien in het portaal. klik ik op de geolocatie dan opent goolge-maps met de lokatie waar de sensor zit. Dat werkt perfect. Maar de stap naar het https endpoint is nog niet voor elkaar. Misschien nog tips.

Het lora station om geprogrammeerd naar the thingsnetwork en daar dezelfde instellingen gedaan voor een https endpoint met webhook.site en dat werkt perfect. zie de bijlage. 

 

Reputatie 6
Badge +6

Goedenavond @PeterS

Ik heb dit topic vanaf de zijlijn gevolgd en ik zag dat jullie er niet helemaal uitkomen. Ik ben daarom ook even op onderzoek gegaan om te kijken wat hier mis gaat. We zijn er nog niet helemaal uit, maar ik verwacht begin volgende week meer duidelijkheid te hebben. Natuurlijk hoort u dan direct weer van mij.

Ik wens u voor nu een heel fijn weekend! 

Hoi Rick,

Zelf ook nog wat geprobeerd met CLASS_A en CLASS_C maar nog geen resultaat. Ik ben wel heel nieuwsgierig wat de oplossing hier voor is.

Thanks Peter

Reputatie 6
Badge +6

Goedemorgen Peter, 

Daar ben ik weer! 
We zijn uw account ingedoken om te achterhalen hoe dit op te lossen. We konden in eerste instantie niet direct vinden waar het in zit. Het lijkt echter heel simpel te zijn (wij keken er eerst ook overheen). Bij het aanmaken van de destination en het invoeren van de URL heeft u de tekst ‘Copy to clipboard’ meegenomen. Dit stukje hoort er niet in, dus als u dit uit de URL haalt zou het moeten werken. 
 

Goedemorgen Rick,

Heb ik ook geprobeerd, maar het zelfde resultaat, Zie bijlage

 

Zie hier onder de webhook

 

Ik vindt het vreemd dat dit wel bij the thinghsnetwork werkt. Het zal wel een kleinigheid zijn denk ik.

Reputatie 6
Badge +6

Goedemiddag Peter, 

Hmm balen dat dit het probleem niet opgelost heeft!
Wij gaan ook weer verder op onderzoek uit. En ben inderdaad met u eens dat het vreemd is dat het bij the ThingsNetwork wel goed werkt. Zodra we weten waar het hem daadwerkelijk in zit kom ik direct weer bij u terug. 

Heel bijzonder, vanmorgen de sensor weer aangesloten niets veranderd in de sensor of portaal instellingen en het werkt. Wat me wel opviel is dat het portal is aangepast door KNP.  Maar probleem verdwenen, dan voor alle hulp.

Prettige weekend

 

 

Reputatie 6
Badge +6

Goedemorgen Peter, 

Ik was er nog niet aan toegekomen om u weer een bericht te sturen, maar het klopt dat het nu weer werkt. We kwamen er namelijk achter dat alles ingesteld stond en dat het probleem op het LoRa netwerk bleek te zitten. Het was een flink onderzoek, maar de LoRa specialisten hebben het gistermiddag gevonden en gelukkig op kunnen lossen. 

Wij wensen u ook een heel fijn weekend! 
 

Rick,

Dank je voor je service. Alleen komen de berichten soms uren later op het https endpoint binnen. Ook berichten naar de LoRaWAN sensor blijven vaak in “Pending” hangen.

Pretiige dagen

Peter

Reputatie 4
Badge +2

Hallo @PeterS ik neem even de berichten van @Rick S. waar tijdens zijn vakantie. De problemen die je vorige week ervaarde met de vertragingen, spelen die nog steeds?

Leroy,

De vertraging is nu weg geen problemen meer gezien.

Thanks 

Peter

Reputatie 4
Badge +2

Top!

Reageer