Vraag

Informatie post request incorrect

  • 11 June 2018
  • 6 reacties
  • 398 keer bekeken

Geachte kpn medewerker,

Het is mij inmiddels gelukt om geolocation werkend te krijgen op mijn LoRa apparaat.
Dit werkt super trouwens!

Nou wil ik alleen de data i.p.v. naar mijn Node-Red server, in mijn SQL database importeren.
De post request die ik hierop binnen krijg is alleen incorrect. Het enigste wat het bevat is de tijd, mijn AS_ID en een heel lang token. Hoe kan ik ervoor zorgen dat het post request dat ik binnenkrijg de juist informatie bevat.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Jim Wabeke
- Gezamenlijke Brandweer

6 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Goedemiddag @Jim_GB,

Welkom terug!
Als ik uw omschrijving lees lijkt het er sterk op dat het bericht decrypted moet worden. Om hier wijzer in te worden adviseer ik u om het topic LoRa Decryption on Application Server door te nemen met extra aandacht voor de Decryption Scheme.

Daarnaast moeten we ook even aandacht hebben voor het decoden van het bericht. Meer informatie hierover vindt u in het topicReceiving and Decoding messages.

Ik hoor graag of u hier verder mee komt!
Goeiemorgen @Rick S.,

Het is mij nog niet gelukt om er uit te komen.
In bijgevoegde screenshots kan je zien hoe ik op mijn Node-Red server alles goed binnen krijg.
Op mijn andere server met MySQL krijg ik alleen dit binnen:

LrnDevEui=0059AC0000180ED0&LrnFPort=null&LrnInfos=TWA_100006356.246.AS-1-10117059&AS_ID=GezamenlijkeBrandweer.developer&Time=2018-06-11T12:41:40.261Z&Token=7eedb2711c4e57681443ec9d0d32d368d25bdd4b7169ec7a6f270cda9f90b011

Wat kan er dan anders zijn aan mijn server met mysql database ten op zichte van de node red server?
Hoe ga ik te werk met het decrypten van dit bericht?

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Jim Wabeke
Reputatie 1
Badge
Jim,

De data die je noemt lijkt meer op de querystring dan op de body van de POST. De query string gegevens zijn alleen nodig om ter authenticatie; door het Token na te rekenen kun je vaststellen of de POST van KPN afkomstig is.

In jouw screendumps zie ik de LoRa JSON structuur (met payload_hex) gewoon zitten. Volgens mij hoeft er niets gedecrypt te worden. Alleen je payload_hex (in jouw screendump 0xe39a66) moet gedecodeerd worden.

groeten,
Ton.
Reputatie 7
Badge +6
Hi @Jim_GB,

Mijn excuses voor mijn late reactie!
Ik ben wat druk geweest waardoor ik nu aan uw bericht toe kom.

Aan de hand van de tip TonB hebben wij de payload uit uw printscreen geprobeerd te decoderen, maar daar komt geen bruikbare waarde (tekst). Dus vermoeden wij dat er dus toch wel encryptie of conversie op de payload zit. Dit wordt vanuit het device ingesteld. Het kan zijn dat er in het device gebruik gemaakt wordt van een eigen decoding schema.

In het topic Setting up your Application Server leest u in de onderste alinea meer informatie over het ontvangen en decoden van berichten op uw server.

Ik ben nog even benieuwd naar wat voor soort device u gebruikt, zodat we uit kunnen zoeken (in de handleiding) of dit device een specifiek decoding schema gebruikt.
Hallo, @Rick S.
Bedankt voor je reactie! Dat dit wat later is is voor mij uiteraard geen probleem.
Het apparaat wat ik gebruik is een Pycom LoPy. Voor mij is op het moment het testen van de geolocatie alleen van belang, dit wil ik uiteraard later wel uitbreiden maar dat is waarvoor wij LoRa hoofdzakelijk willen gaan gebruiken. Is het makkelijker om alleen de locatie te verwerken in mijn database?
Ik zal mijn vooruitgang met jullie delen zodra ik verder ben gekomen.

Tot nu toe hartstikke bedankt voor alle hulp!

Met vriendelijke groet,

Jim Wabeke
Reputatie 7
Badge +6
Hi @Jim_GB,

Heel goed om te weten dat u werk met Pycom LoPy devices.
Ik ben eerlijk gezegd niet bekend met deze hardware en ben daarom gewoonweg even gaan googlen.
Hierdoor kwam ik erachter dat dit vrij specifieke hardware is. Dat is natuurlijk erg handig, maar heeft ook zo zijn haken en ogen (uitzonderingen). Na mijn speurtocht kwam ik, via een topic op het forum van Pycom, uit op een blog over LoRaWAN with LoPy and KPN. Hier staat veel informatie over het gebruik van deze devices in combinatie met de Developer Portal.

Als het voor u hoofdzakelijk de locatie interessant is, is het niet noodzakelijk om ook de payload daarin mee te nemen.

Reageer