Vraag

Krijg device niet gejoined (ABP en OTAA)

  • 12 april 2018
  • 1 reactie
  • 257 keer bekeken

Badge
Geachte,

Ik ben nu al een paar dagen aan het proberen om een aantal van onze devices aan KPN te koppelen.
Dit wil dus niet lukken.. ik krijg zowel op OTAA als ABP meteen na aanschakelen een foutmelding [Can not join]. (ik weet van de 24u vertraging op OTAA)

Als ik een ander device configureer (bijv. Zane Z-track of Sodaq1) werkt het wel.
Als ik mijn devices configureer voor TTN (OTAA), werkt het ook direct.
Als ik mijn device via SIMpoint configureer (OTAA) , dan werkt het ook.. device op KPN moet op zich dus werken. Bovendien heeft het ongeveer 3 maanden geleden ook gewerkt.

Ik meld aan met SF12
ik weet zeker dat ik bereik heb. (heb ook op andere locaties getest)
Uplink naar de server (Losant webhook) is OK response: { "success": true }

DecEUI's op portaal geconfigureerd:
0059AC00F4D623A7 (OTAA)
0059AC00F4D623A9 (ABP)
70B3D5499E6E480A (OTAA)
(deze werken dus niet)

Deze werkt wel:
0059AC0000181B99 (OTAA via SIM point)

Gebruikersnaam LoRa dev portal: remco@sandcake.nl

ZIjn er wijzigingen geweest, waardoor ik aanpassingen in de settings van de devices moet doen?

Alvast bedankt,

Remco

1 reactie

Reputatie 7
Badge +11
Hallo @Remcosablerolle, welkom op het LoRA forum! 🙂

Van de technische dienst heb ik begrepen dat ze al bezig zijn om uw vraag uit te zoeken. Persoonlijk heb ik ook even gekeken en zie dat de devices op een error staan. Dit heb ik "gereset", al ben ik bang dat daar de oorzaak niet zit. Mocht dit wel opeens verandering geven dan verneem ik dat natuurlijk graag.

Opmerkelijk is dat het via SimPoint goed gaat, terwijl dat technisch gezien precies op hetzelfde netwerk en systemen zit (KPN). Hebt u bij Simpoint uw abonnement?

De devices staan namelijk nog steeds in de developer portal (waar ik de reset heb gedaan). Als u de devices dan probeert aan te melden gaat het vermoedelijk mis (de devices staan al geregistreerd). Als u geen gebruik meer maakt van de developer portal, lijkt me het een goed idee om ze daar te verwijderen en het opnieuw te proberen. Ik kan u daarbij helpen.

Reageer