LoRa | Geolocation

  • 4 november 2016
  • 59 reacties
  • 13717 keer bekeken


Toon eerste bericht

59 reacties

Hallo Rick,

Dit leg ik voor aan de specialisten om hier duidelijkheid in te krijgen.

Als je ze toch gaat benaderen, ik heb een test rit gedaan met geolocation waarbij het volgende is opgevallen:
- Iig in Lelystad staat geolocation uit. Ik krijg alleen 'uplink's met daarin een niet veranderd ,"DevLocTime" (laatste bekende vaststelling van een geolocation?)
- In de buurt van Huizen en Meerkerk is de nauwkeurigheid van geolocation ruim 7 km! Ik vermoed dat ook hier geen geolocation kan worden bepaald en ipv de coordinaten van de ontvangende gateway doorgeeft?

Ik hoor het graag en ook prettig weekend!
Reputatie 6
Badge +6
Hi @Kees DPD,

Daar ben ik weer!
Inmiddels heb ik een terugkoppeling ontvangen op de vragen die ik uitgezet heb.
De terugkoppeling is als volgt:
  • In Thingpark is een schuivend window van 1 uur, dus als u om 13.15 uur iets heeft verstuurd, dan kan de volgende keer pas om 14.15 uur zijn
  • Het device heeft ook een interne duty cycle. Bent u hiervan op de hoogte?
  • M.b.t. Lelystad e.d., gebruikt u het device indoor of outdoor? In Lelystad zou namelijk gewoon Geolocatie moeten zijn.
Hallo @Rick S.

Alvast bedankt voor de informatie!
Ik lees inderdaad dat het mote interne timers gebruikt om de duty-cycle 'af te dwingen'. Ik begrijp dus dat iig KPN hier geen controle over uitoefent.
Het blijkt een bepaald gebied van Lelystad te zijn waar geen geolocation is. De mote werd zowel in- als outdoor gebruikt, en hiermee werden dus wel uplinks verkregen.
Het verhaal over het schuivend window begrijp ik niet. U wilt hiermee zeggen dat als het mote 1 x per uur contact maakt, de geolocation van de vorige max. een uur later verzonden wordt?

Gr.

Kees
Reputatie 6
Badge +6
Goedemorgen @Kees DPD.

Bedankt voor uw reactie!
Er wordt geadviseerd om Geolocation alleen outdoor te gebruiken. Het blijft echter natuurlijk wel vreemd dat het Lelystad niet blijkt te werken. Ik maak daar zeker nog even een melding van bij de specialisten. Met de window van een uur wordt bedoeld dat er minimaal een uur tussen het versturen van berichten moet zitten.
Hallo,

Is er al helderheid over het probleem zoals gemeld door 'Kees DPD':

"1) Gebruik makende van ADP krijg ik niet, zoals verwacht, een 'DevEUI_uplink' optioneel gevolgd door een 'DevEUI_location'. maar vaak alleen een 'DevEUI_location' en af en toe een 'DevEUI_uplink'. Dus ik mis de payload data heel vaak... "

Ik ondervind hetzelfde issue, Super dat Geolocation nu ook in de developer portal beschikbaar is. Maar als je wel de locatie doorkrijgt maar niet de data dan is dat toch wat lastig 🙂.

Met vriendelijke groet, Corné
Reputatie 6
Badge +6
Hi @Corne van Strien,

Welkom bij de IoT Community!
Ik ben nogmaals mijn conversatie met de specialisten in gedoken en ik zie dat we nog niet tot een specifieke verklaring en oplossing gekomen zijn. Ik heb daarom direct het verzoek uitgezet om hier nogmaals in te duiken. Ik hoop hier z.s.m. een antwoord op te hebben.
Reputatie 6
Badge +6
Hi @Corne van Strien,

Wij willen graag uw specifieke situatie verder onderzoeken om tot een verklaring en oplossing te komen.
Wilt u mij aub de DevEUI van het device dat u gebruikt sturen?

Dit kan eventueel in een privébericht als u het liever niet openbaar post.
Reputatie 1
Badge
Ik wil wat metingen doen naar de nauwkeurigheid van LoRa geolocation onder diverse omstandigheden. Is er nog een verschil in te verwachten nauwkeurigheid tussen de developer portal en het productie Thingspark?

Tweede vraag: zijn er plekken in Nederland waar de verwachte nauwkeurigheid "bovengemiddels hoog" is?
Reputatie 6
Badge +6
Hi @tonb,

Leuk om u weer terug te zien!
Goed dat u deze vragen stelt. Geolocation is voor zowel de Developer Portal als Thingpark gelijk. Echter is er op het gebied van nauwkeurigheid wel een klein verschil. We maken namelijk onderscheid tussen 4 categorieën devices namelijk static, slow moving, fast moving en nomadic. Per categorie hebben we een eigen nauwkeurigheid.

Op de Developer Portal is ervoor gekozen om een static profiel in te stellen. Dit is niet te wijzigen en zorgt er dus ook voor dat de nauwkeurigheid van een static profiel te verwachten is via de Developer Portal. Op dit moment is de nauwkeurigheid bij dit profiel 60 meter met een succes rate van 90%.

Nu is het natuurlijk zo dat we een landelijk dekkend netwerk hebben, maar natuurlijk zal de dekking en dus ook de nauwkeurigheid niet op elke plek gelijk zijn. Ik heb echter geen zicht op de sterke en de zwakkere plekken in het netwerk.

Reageer