Beantwoord

LoRa KISS op het KPN netwerk

  • 25 June 2017
  • 7 reacties
  • 793 keer bekeken

Reputatie 1
Badge
Ik ben aan het testen met verschillende LoRa modules op het KPN netwerk. In eerste instantie het LoRa Arduino shield (Dragino) getest en dat werkt prima. Het 'bekende' Hello World kwam netjes aan op de Octoblu server. Echter dat lukt dus niet met de LoRa KISS module. Deze module is ontworpen om met The Things Network te kunnen communiceren maar dat kan ik van hieruit niet bereiken, vandaar de test op het KPN netwerk.
De module maakt gebruik van de RN2483 chip.
Mijn vraag is: zit er verschil in settings tussen het KPN netwerk en het The Things Network. En zo ja, wat zijn die verschillen (settings)? Ik kan me voorstellen dat dat ook zo is aangezien ze mogelijk elkaar in de weg gaan zitten. Maar wie het weet of ervaring heeft met de KISS module i.c.m. het KPN netwerk, ik hoor het graag!
icon

Beste antwoord door Tim 27 June 2017, 16:23

Bekijk origineel

7 reacties

Reputatie 7
Badge +11
Dag @Roberto48,

Dat is een hele goede vraag! Wat een leuke en complete module is de LoRa KISS module. De RN2483 werkt gewoon op het KPN netwerk dus moet de module ook werken. De module staat vermoedelijk inderdaad ingesteld om verbinding te maken met de gateways van The Things Network.

Dit gebeurt aan de hand van de keys die in de module geprogrammeerd staan. Kan het zijn dat u nog de NwkSKey en/of AppSKey van The Things Network in de module hebt staan. Daardoor kan er vermoedelijk geen verbinding met het KPN netwerk gemaakt worden.
Reputatie 1
Badge
Hallo Tim,

Dank voor je reactie! Aha.. de NwKSKey is waarschijnlijk de boosdoener. De andere keys kan ik vinden maar deze key (nog) niet. Dat ga ik uitzoeken waar ze die verstopt hebben en dat meld ik dan terug.
Reputatie 7
Badge +11
Your welcome, Roberto! Die kans zit er dik in inderdaad. Veel succes, ik verneem het graag!
Roberto,

dit zou moeten werken
heb hier zelf geen bereik voor ttn
dus via een developer account geprobeerd en kan bevestigen dat het werkt
je idd moet de juiste keys invullen en de app opnieuw compileren en in de lora module flashen
mocht je er niet uit komen dan kan ik wat code posten

jef
Reputatie 7
Badge +11
@jef Bedankt voor je bevestiging, goed nieuws!
Let wel op, dit device heeft zijn beperkingen en een niet al te best radio ontwerp welke invloed kan hebben het bereik.
Reputatie 1
Badge
Jef en Tim,
De ttn library had ook wat test programma's zowel voor ABP als OTAA. ABP werkte direct maar OTAA kreeg ik niet aan de praat. Toen de KISS-LoRa demo sketch van de zelfde parameters voorzien en na enig geknutsel en wat aanpassingen van de sketch werkte het ook. Krijg de messages nu in de Octoblue server. So far so good.... Eens kijken of ik er nog een grafische schil op kan leggen zodat oa de temperatuur in beeld komt. Daarna weer verder om de Raspberry Pi als AS in te zetten.....
Reputatie 7
Badge +11
Hi @Roberto48 dat is goede voortgang! Ik ben benieuwd naar je bevindingen met deze module.

Reageer