Vraag

Lora Portal/Cloud

  • 17 October 2018
  • 5 reacties
  • 988 keer bekeken

Ik heb een test gestart op het KPN LoRa Developer Portal. Bij het aanmelden van LoRa devices wordt er om een Destination URL gevraagd. Biedt KPN een portal/cloud aan waar de data van LoRa devices gemonitord kan worden?

5 reacties

Reputatie 7
Badge +6
Goedemiddag @Budd Saan,

Welkom bij de IoT Community!
Het is in dit geval zaak om zelf een application server met een destination URL te creëren. Gelukkig zijn er online wel gratis versies te vinden, waarmee u kunt testen. Kijkt u bijvoorbeeld eens naar RequestBin als test endpoint.
Hartelijk dank Rick S. voor uw reactie. Zal met onze IT afdeling overleggen of we zo'n application server kunnen creëren. Er bestaat niet een soort cloud waar LoRa sensoren hun data in kunnen schrijven?
Aan welke eisen moet een dergelijke applicatie server voldoen? Zijn er specifieke specs beschikbaar?
Mijn vraag is exact wat Budd Saan ook vraagt : Waar vind ik de specificaties van zo'n https applicatie server? Dat er een certificaat noodzakelijk is, is duidelijk. Maar hoe richt ik de eigen server in om de data op te slaan in een database?
Reputatie 7
Badge +6
Goedenavond @leenve @Budd Saan ,

Ik kan mij uw vraag goed voorstellen. Gelukkig heeft onze productmanager de topics Setting up your Application Server en Application Server SSL certificates and authentication tokens gemaakt met informatie en tips omtrent het opzetten van de Application server.

Reageer